Misterul sirenei pictate pe un vas cucutenian vechi de 6.000 de ani

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Misterul SIRENEI pictate pe un vas cucutenian vechi de 6.000 de ani. Vezi foto mărită:

Cea mai importantă cultură neolitică din Europa, Cultura Cucuteni este cu adevărat surprinzătoare… În urmă cu peste 6.000 de ani, cucutenienii care locuiau teritoriul României aveau case cu etaj sau pe piloni, podoabe din aur și o ceramică superbă, care concurează arta contemporană.


În acea vreme, simboluri care se găsesc răspândite astăzi în toată lumea, dar mai ales în Orient, decorau vasele lor ritualice – este vorba de simbolul Yin-Yang și simbolul Svasticii. Acei oameni care creșteau animale domestice, cultivau vița de vie, pomi fructiferi și aproape toate cerealele cunoscute, aveau în același timp o religie bine conturată – cea a Zeiței Mamă – cu ritualuri complexe.”[1]

Mai multe pe larg aici -> http://www.cunoastelumea.ro/misterul-sirenei-pictate-pe-un-vas-cucutenian-vechi-de-6-000-de-ani-vezi-foto-marita/


SURSE

  1. http://www.cunoastelumea.ro/misterul-sirenei-pictate-pe-un-vas-cucutenian-vechi-de-6-000-de-ani-vezi-foto-marita/
  2. Foto: cunoastelumea.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...