Misterul templului de pe fundul Lacul Titicaca: A fost construit de zeii care au coborât pe Pământ

Distribuie!

„Un templu misterios a fost descoperit pe fundul Lacului Titicaca. Această descoperire este una de-a dreptul fascinantă și ridică numeroase semne de întrebare cu privire la originea sa. Deocamdată nu există răspunsuri clare cu privire la această construcție ciudată, dar legendele incașe ar putea face lumină cu privire la acest aspect.

Culturile antice din America Latină au venerat Lacul Titicaca. Legendele străvechi spun că la începuturi, atunci când a fost creat omul, zeul Viracocha a apărut din acest lac și a pus bazele primei civilizații de pe continent.


Inițial au fost creați mai mulți oameni de piatră, după care le-a fost oferită viața. Zeul Viracocha le-a poruncit primilor oameni să se înmulțească și să populeze întreaga planetă, după care a dispărut în adâncurile Lacului Titicaca.

Acesta a fost motivul pentru care civilizațiile incașe sau mayașe au considerat acest un loc sfânt, adică leagănul umanității.


La începutul anilor 2000, un grup de arheologi peruani a efectuat numeroase cercetări pe fundul Lacului Titicaca. Descoperirile au fost de-a dreptul fascinante. Un templu imens, de circa 200 de metri lungime se află pe fundul lacului. Pe lângă acest templu au mai fost descoperite terase imense pentru culturile de cereale, dar și drumuri pavate cu piatră.

De asemenea, numeroasele insule care se regăsesc pe lac adăpostesc ruine misterioase. De exemplu pe Insula Soarelui se află un labirint de piatră de dimensiuni considerabile. Până în vârful labirintului se poate ajunge pe cele 206 trepte, iar acolo se regăsește o fântână sacra, care a fost folosită de preoții incaşi pentru realizarea unor ritualuri.

Pe Insula Lunii se află un templu care era folosit de fecioarele care alegeau o viață monahală.

pyramid

 

Nu se poate spune cu exactitate cine a ridicat construcțiile de pe cele două insule și cu atât mai puțin templul subacvatic. Chiar dacă acestea sunt învăluite într-un mister imens, legendele incașe ne spun că zeii au fost făuritorii lor, iar acolo s-au născut primii oameni de pe Terra.”[1]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/misterul-templului-de-pe-fundul-lacul-titicaca-a-fost-construit-de-zeii-care-au-coborat-pe-pamant
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...