Misterul tunelului de la Iași

Distribuie!

„O întâmplare de-a dreptul șocantă s-a petrecut în toamna anului 1989 la Iași, unde o echipă de muncitori lucra la renovarea unei case. În momentul în care au dărmat un perete interior a fost descoperit un puț care era acoperit cu o placă metalică ieșită din comun.

Autoritățile au fost anunțate și mai mulți cercetători au fost aduși la fața locului pentru a analiza placa metalică. Concluzia a fost una ciudată pentru că această placă metalică era făcută dintr-un aliaj necunoscut, mai mult de atât era ornată cu 14 ființe dintre care 4 erau asemănătoare cu oamenii. Acești oameni stranii aduceau mai mult cu niște roboți, care erau dotați cu o coadă destul de lungă.


Ansamblul de simboluri se compune din 2 rânduri inelare: cel interior compus din motive asemănătoare gliptelor mayaşe şi cel exterior conţinând posibile reprezentări ale saurienilor din mezozoic .

După ridicarea plăcii metalice a apărut gura unui puț. Specialiștii au coborât în puț, la capătul căruia au descoperit o cameră cu pereții din granit, cu o suprafaţă de 17-18 mp şi o înălţime de 3 m. Totul părea extrem de ciudat și nefiresc, camera era goală, dar conform spuselor oamenilor de știință încă se mai simțea prezenţa unor fiinţe stranii.


Dintr-un perete al camerei se făcea un alt tunel. Pasajul are o înălţime de 2.40m, o lăţime de 1.60m , o lungime de 450m şi o înclinaţie de fix 30 grade. Pasajul se termină într-o cameră îmbrăcată în blocuri de granit şi tavanul glazurat. Diferenţa de nivel între această cameră şi placa de metal este de 90m.

Misterul-tunelului-extraterestru-de-la-Iasi Misterul tunelului extraterestru de la Iasi

În această cameră, într-unul dintre pereți, s-a descoperit o scobitură în formă de pâlnie. Pe aici trecea apa unui izvor. Nimic ieșit din comun până în clipa în care apa a fost prelevată pentru a fi supusă testelor de laborator.

S-a dovedit a fi o apă magică, unii susțineau că este vorba despre apa care prelungește viața cu foarte mulți ani. Astfel, mai mulți bolnavi cu diverse boli au fost tratați cu această apă și spre surprinderea tuturor ei s-au făcut bine într-un timp record.

Povestea plăcii misterioase și al celor două încăperi din granit din Iași a fost uitată și în prezent nu se știe ce s-a întâmplat nici cu apa magică, dar nici cu restul descoperirilor. Probabil că lipsa de interes a autorităților a făcut ca această descoperire impresionantă să rămână lăsată sub semnul tăcerii.”[1]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro/misterul-tunelului-extraterestru-de-la-iasi
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...