Misterul tunelului secret de lângă Piramida Soarelui, Teotihuacan

Distribuie!

„In apropierea Templului Quetzalcoatl ,(Piramida Soarelui – n.r.), a fost descoperit de catre arheologi un tunel secret, scrie AFP.

Acesta are o vechime de 2.000 de ani si poate duce la descoperiri spectaculoase ale vechilor civilizatii antice.


Descoperirea a fost facuta cu ajutorul unui robot conceput special pentru astfel de explorari arheologice. Robotul – la care s-a apelat pentru a nu aduce vreo dauna sitului, intrarea in tunel fiind blocata – este conceput sa se deplaseze prin spatiile inguste din tunelul de sub templul lui Quetzalcoatl, cunoscut si sub numele de tempul Sarpelui cu pene.

Este echipat cu o camera video, precum si cu brate mecanice care il ajuta sa indeparteze obstacolele intalnite in cale. Ploile abundente care au cazut la Teotihuacan au dus la descoperirea unui tunel in 2003, cand apa a facut un mic orificiu in pamant. Sase ani mai tarziu, o echipa finantata de Institutul National de Antropologie si Istorie din Mexic a inceput sa sape la acest sit, care este unul dintre cele mai vizitate din Mexic.


Teotihuacan ajunsese un nou si important centru religios in timpul lui Hristos si devenise, probabil, cel mai influent oras prehispanic din America de Nord, la vremea sa, cu o populatie de 200.000 de locuitori.

Doar aproximativ 5% din tunelul de la Teotihuacan a fost excavat, iar arheologii cred ca tunelul ii va conduce spre trei camere subterane, care pot adaposti ramasitele conducatorilor civilizatiei antice, ce-i vor putea ajuta sa gaseasca noi marturii despre aceasta.

Mormantul monarhului nu a fost niciodata gasit in acest sit, care era deja parasit, cand aztecii au sosit in aceasta regiune, in jurul anilor 1.300. Dar gasirea mormantului nu este singura tinta a cautarilor.

Arheologii cred ca intrarea in tunel a fost blocata in mod deliberat, in jurul anilor 200 – 300 d.Hr. Echipa a excavat circa 300 de tone de pamant, gasind fragmente de jad, os si ceramica. Ei au avansat doar sapte metri prin tunel, care s-ar putea sa aiba 120 de metri lungime, potrivit estimarilor.”[1]

SURSE

  1. http://cultural.bzi.ro/misterul-tunelului-secret-de-langa-piramida-soarelui-7154
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...