Misterul vasului-fantomă SS Ourang Medan

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„La inceputul anului 1948, in publicatia indoneziana ,,De locomotief: Samarangsh handels-en advertie-blad” apareau trei articole (pe 3 si 28 februarie si 13 martie) in care era mentionat faptul ca vasul SS Ourang Medan se scufundase in apropierea insulelor Marshall. Atunci, navele aflate in apropiere ar fi primit acelasi semnal SOS: ,,Toti ofiterii, inclusiv capitanul, sunt morti. Este posibil ca intreg echipajul sa fi murit…Eu sunt pe moarte”.

Din cate se pare, primul vas a ajuns la fata locului la cateva ore de la producerea accidentului. Membrii echipei de salvare au incercat initial, prin intermediul semnalelor sonore, sa afle daca la bord totul vaporului se mai aflau supravietuitori, insa nu au avut sorti de izbanda. Un grup de marinari a fost trimis apoi la fata locului pentru a lamuri situatia, insa ceea ce au vazut acolo nu au putut uita prea curand.


Ajunsi la bordul lui SS Ourang Medan, membrii echipajului de pe vasul Silver Star au gasit numeroase cadavre umane ,,intinse pe spate, cu fetele impietrite indreptate spre soare, cu gurile cascate si cu ochii larg deschisi”. Nu a fost gasit niciun supravietuitor, iar cei decedati nu prezentau urme de violenta. Salvatorii au fost cu atat mai surprinsi cu cat pasinand camera cu cazane, au simtit ca li se face frig, desi temperatura din incapere era de circa 43 de grade Celsius, potrivit descopera.ro.

Autoritatile au decis atunci ca vasul misterios sa fie adus in port inainte de a se scufunda. Cu putin timp in urma ca operatiunea de recuperare sa debuteze, din nava a inceput sa iasa fum, iar dupa ce ultimul marinar a plecat de la bord, vaporul a explodat si s-a scufundat.”[1][2]


SURSE

  1. https://www.descopera.ro
  2. https://cultural.bzi.ro/misterul-vasului-fantoma-ss-ourang-medan-ce-au-gasit-la-bordul-acestuia-salvatorii-i-a-lasat-muti-de-uimire-43470
  3. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...