MK-Ultra, CIA și spălarea creierului

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“MK-ULTRA se nascuse dintr-un program secret anterior, cunoscut sub numele de „Blue bird„, al carui scop oficial era de a contracara progresele sovietice in materie de spalare a creierului. Obiectivele reale ale CIA erau insa cu totul altele. Intr-o prima etapa, se vorbea de studierea metodelor „ce permit sa fie influentat comportamentul unui individ”.

Experimentele puneau accentul pe „narco-hipnoza”, o tehnica ce combina psihotropia cu programarea hipnotica. Proiectul a fost botezat „anghinare”, caci Dulles era mort dupa aceasta planta comestibila. „Anghinare” era programul „ofensiv” de dominare mentala, ce reunea experti ai serviciilor de informatii: Armata, Marina si FBI.


Dimensiunea data proiectului a fost schitata intr-un memorandum din ianuarie 1952, in care se punea intrebarea: „Este posibil ca un individ sa fie astfel influentat, incat sa actioneze dupa cum vrem noi, impotriva propriei dorinte, si chiar contra legilor fundamentale ale naturii?”. Mai limpede: poate fi fabricat un asasin programabil?

Pentru a raspunde intrebarii, CIA a constituit o echipa de elita, capabila sa se duca, fara preaviz, oriunde in lume. Misiunea sa: sa incerce noile tehnici de interogatoriu ce garanteaza ca subiectul interogat nu va mai pastra in memorie vreo urma a celor discutate. Au fost utilizate stupefiante in serie, de la marijuana la LSD, trecand prin heroina si sodium de pentathol – faimosul „ser al adevarului”.


Chiar daca primele rezultate erau menite sa deceptioneze, CIA va persevera in aceasta directie a programelor de manipulare mentala. Astfel, se va naste proiectul arhiconfidential MK-ULTRA, in data de 13 aprilie 1953. De o amploare neobisnuita, proiectul nu era cunoscut la acea data decat de esaloanele superioare ale directiei CIA si privea incercarile de utilizare a drogurilor ilegale in scopuri operationale.

Alte proiecte ce constituie MK-ULTRA sunt orientate spre electronica, unul dintre ele trebuind sa exploreze posibilitatea de „activare a organismului uman prin telecomanda”. Este vorba sa fie creat spionul ideal, cel care nici macar nu stie ca spioneaza?”[1]

SURSE

  1. https://www.bzi.ro/mk-ultra-si-spalarea-creierului-779416
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
De ce l-au făcut “nebun” şi asasinat, cu ajutorul poliţiei secrete austriece, pe Mihai Eminescu

Bilderberg 2017 – reuniunea va avea loc în Virginia, SUA, între 1-4 iunie

Electricitatea fara fir (wireless) – invatati cum sa transportati energia electrica fara a mai avea nevoie de fire! Scheme electronice de unde puteti sa va construiti astfel de dispozitive inventate de romanul banatean Tesla! Acum 100 de ani, oamenii ignoranti radeau de Tesla si il considerau fie nebun, fie vrajitor!

Donald Trump a semnat un ordin executiv pentru apărarea libertăţii de exprimare pe reţelele de socializare şi schimbarea cadrului de reglementare a companiilor de socializare care cenzurează selectiv utilizatorii

Fostul francmason, Maurice Caillet, propune separarea francmasoneriei de Stat

Închide