Moscova avertizează Washingtonul să nu se amestece în treburile Iranului în timpul protestelor din ţară

Distribuie!by “Adjunctul ministrului rus de Externe Serghei Riabkov avertizează Statele Unite să nu se amestece în afacerile interne ale Iranului, în contextul în care Republica islamică este zguduită de proteste, şi acuză Washingtonul că vrea să folosească aceste tulburări cu scopul de a submina acordul în dosarul nuclear iranian, relatează […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Adjunctul ministrului rus de Externe Serghei Riabkov avertizează Statele Unite să nu se amestece în afacerile interne ale Iranului, în contextul în care Republica islamică este zguduită de proteste, şi acuză Washingtonul că vrea să folosească aceste tulburări cu scopul de a submina acordul în dosarul nuclear iranian, relatează The Associated Press.

”Avertizăm Statele Unite să nu se amestece în afacerile interne ale Iranului”, a declarat Riabkov joi, citat de agenţia Tass.


Washingtonul ”este tentat să folosească protestele pentru a ridica noi probleme cu privire la JCPOA (Joint Comprehensive Plan of Action, Planul de acţiune cuprinzător comun) care limitează programul nuclear iranian prin restricţionarea activităţilor de îmbogăţire a uraniului pe o perioadă de zece ani.

Vicepreşedintele american Mike Pence a declarat miercuri că Statele Unite vor ca un acord să dureze mai mult.


Pence i-a îndemnat pe tinerii iranieni implicaţi în proteste de stradă antiguvernamentale la Teheran să considere Statele Unite drept un ”aliat natural” în căutarea lor a libertăţii şi democraţiei, scrie RFE/RL.

În acest interviu acordat postului Vocea Americii (VoA) miercuri, la Casa Albă, vicepreşedintele american a subliniat că ”poporul american este alături de poporul care iubeşte libertatea în Iran şi în lume”. ”Eu cred că este un moment foarte plin de speranţă”, a apreciat el.

”Scopul meu… rugăciunea mea este ca poporul iranian – o populaţie tânără, o populaţie bine educată – să înţeleagă că Statele Unite ale Americii, poporul acestei ţări sunt aliaţii lor naturali. Vrem să-i vedem realizând un viitor liber şi democratic. Vrem să-i vedem îndepărtându-se de un regim care continuă să ameninţe lumea”.

Pence a insistat asupra diferenţei între susţinerea protestatrilor iranieni de către preşedintele Donald Trump şi administraţia sa şi tăcerea Casei Albe atunci când au avut loc proteste antiguvernamentale în Iran în 2009, la începutul preşedinţiei lui Barack Obama.

El a apreciat că îndemnurile lui Trump la libertate în Iran sunt ”foarte coerente cu rolul Americii de campion al libertăţii”. Însă Statele Unite sunt de asemenea pregătite să acţioneze în vederea susţinerii protestatarilor.

”Pot să vă asigur că Statele Unite sunt alături de poporul iranian care vrea un viitor mai bun şi mai liber”, a subliniat el.

Pence a insistat că Washingtonul este pregătit să acţioneze în numele protestatarilor, însă nu a precizat ce ar putea să facă administraţia Trump în acest sens.

”Sunt extraordinar de multe lucruri pe care Statele Unite şi ţări din lume le pot face pentru poporul iranian, dacă el continuă să-şi susţină libertatea, să lupte pentru schimbare şi să respingă ideologia radicală care le-a invadat ţara şi continuă să disece lumea mai larg prin exportul terorismului”, a spus el.”[1]

Va recomandam sa cititi:

SUA și Israel încearcă să dea o lovitură de stat în Iran

SURSE

  1. http://adevarul.ro/international/in-lume/moscova-avertizeaza-washingtonul-nu-amestece-treburile-iranului-timpul-protestelor-tara-1_5a4e461cd7af743f8d09d07f/index.html
  2. Foto: adevarul.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Baza militară secretă Dulce din New Mexico (SUA) este considerată a fi cea mai adâncă bază subterană din lume (aproximativ 4 kilometri sub suprafaţa pământului) şi este, de asemenea, una dintre cele mai complexe
Anton LaVey, fondatorul Bisericii Sataniste, despre Halloween: "Mă bucur că părinții își lasă copiii să îl serbeze pe diavol cel puțin odată pe an"
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, ne cere să acceptăm Noua Ordine Mondială
Respectați-ne suveranitatea – Românii au luat cu asalt pagina de Twitter a purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA: “Respectați statul nostru suveran și nu ne instruiți cum să ne gestionam... Ipocrizia SUA cu privire la îngrijorarea legată de Justiția din România este la fel de grotească precum intervenția continuă a lui Trump în sistemul nostru de Drept... Unele dintre aceste propuneri sunt în conformitate cu deciziile CCR... Magistrații nu răspund în fața nimănui”
Partidul Comunist American, cu sediul pe Wall Street. Papa Francisc și prorocirile lui Nichita Hrusciov
Americanii inchid programul HAARP care a produs nenumarate cataclisme ! Ei nu vor decat sa ne faca, sa credem asta !
SUA au rămas proprietatea Marii Britanii, iar Marea Britanie este proprietatea Vaticanului
"Odă Imigrantului": Ghidul ziaristului corect politic sponsorizat de UE
Bill Gates și David Rockefeller susțin public reducerea populației planetei prin vaccinuri
Sfârșitul Uniunii Europene este aproape. Comisarul European, Pierre Moscovici, este speriat de ascensiunea naționalismului. Globaliștii pierd
Premierul polonez: "Varșovia nu va ceda în fața nebuniei elitelor de la Bruxelles în problema migranților"
Institutul Tavistock și controlul oamenilor
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro