Moscova avertizează Washingtonul să nu se amestece în treburile Iranului în timpul protestelor din ţară

by “Adjunctul ministrului rus de Externe Serghei Riabkov avertizează Statele Unite să nu se amestece în afacerile interne ale Iranului, în contextul în care Republica islamică este zguduită de proteste, şi acuză Washingtonul că vrea să folosească aceste tulburări cu scopul de a submina acordul în dosarul nuclear iranian, relatează […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“Adjunctul ministrului rus de Externe Serghei Riabkov avertizează Statele Unite să nu se amestece în afacerile interne ale Iranului, în contextul în care Republica islamică este zguduită de proteste, şi acuză Washingtonul că vrea să folosească aceste tulburări cu scopul de a submina acordul în dosarul nuclear iranian, relatează The Associated Press.

”Avertizăm Statele Unite să nu se amestece în afacerile interne ale Iranului”, a declarat Riabkov joi, citat de agenţia Tass.


Washingtonul ”este tentat să folosească protestele pentru a ridica noi probleme cu privire la JCPOA (Joint Comprehensive Plan of Action, Planul de acţiune cuprinzător comun) care limitează programul nuclear iranian prin restricţionarea activităţilor de îmbogăţire a uraniului pe o perioadă de zece ani.

Vicepreşedintele american Mike Pence a declarat miercuri că Statele Unite vor ca un acord să dureze mai mult.


Pence i-a îndemnat pe tinerii iranieni implicaţi în proteste de stradă antiguvernamentale la Teheran să considere Statele Unite drept un ”aliat natural” în căutarea lor a libertăţii şi democraţiei, scrie RFE/RL.

În acest interviu acordat postului Vocea Americii (VoA) miercuri, la Casa Albă, vicepreşedintele american a subliniat că ”poporul american este alături de poporul care iubeşte libertatea în Iran şi în lume”. ”Eu cred că este un moment foarte plin de speranţă”, a apreciat el.

”Scopul meu… rugăciunea mea este ca poporul iranian – o populaţie tânără, o populaţie bine educată – să înţeleagă că Statele Unite ale Americii, poporul acestei ţări sunt aliaţii lor naturali. Vrem să-i vedem realizând un viitor liber şi democratic. Vrem să-i vedem îndepărtându-se de un regim care continuă să ameninţe lumea”.

Pence a insistat asupra diferenţei între susţinerea protestatrilor iranieni de către preşedintele Donald Trump şi administraţia sa şi tăcerea Casei Albe atunci când au avut loc proteste antiguvernamentale în Iran în 2009, la începutul preşedinţiei lui Barack Obama.

El a apreciat că îndemnurile lui Trump la libertate în Iran sunt ”foarte coerente cu rolul Americii de campion al libertăţii”. Însă Statele Unite sunt de asemenea pregătite să acţioneze în vederea susţinerii protestatarilor.

”Pot să vă asigur că Statele Unite sunt alături de poporul iranian care vrea un viitor mai bun şi mai liber”, a subliniat el.

Pence a insistat că Washingtonul este pregătit să acţioneze în numele protestatarilor, însă nu a precizat ce ar putea să facă administraţia Trump în acest sens.

”Sunt extraordinar de multe lucruri pe care Statele Unite şi ţări din lume le pot face pentru poporul iranian, dacă el continuă să-şi susţină libertatea, să lupte pentru schimbare şi să respingă ideologia radicală care le-a invadat ţara şi continuă să disece lumea mai larg prin exportul terorismului”, a spus el.”[1]

Va recomandam sa cititi:

SUA și Israel încearcă să dea o lovitură de stat în Iran

SURSE

  1. http://adevarul.ro/international/in-lume/moscova-avertizeaza-washingtonul-nu-amestece-treburile-iranului-timpul-protestelor-tara-1_5a4e461cd7af743f8d09d07f/index.html
  2. Foto: adevarul.ro

Citiți și...

Uniunea Fascista Europeana doreste privatizarea apei pentru a nu mai fi gratis! Seful corporatiei toxice Nestle, Peter Barabeck, a declarat ca "apa nu trebuie sa fie un drept fundamental al oamenilor"! Acesti ticalosi se afla in spatele acestui proiect!
Alegerile din SUA reprezintă o perdea de fum în spatele căreia se ascund interese financiaro-corporatiste
NATO nu vrea să lupte împotriva ISIS
24 martie 1999 - bombardarea Serbiei de către NATO! Premierul Vucici: "Nu vom încerca să devenim stat membru al unei alianțe care ne-a ucis copiii! A fost cea mai brutală agresiune!"
Aleksandr Dughin, filosof și "ideolog al lui Putin", a venit în România pentru a-și lansa o carte și a vorbit despre propaganda sorosistă, globalizare, daci, prietenia cu Rusia și Noua Ordine Mondială
Putin despre SUA: "E greu să ai un dialog cu cei ce confundă Austria cu Australia"
O lume cu un singur creier
La 100 de ani de la „Marele Octombrie” care a distrus Rusia, este rândul Americii să fie sub asaltul extremei stângi internaționaliste
Cine și de ce finanțează mișcarea transgender?
Israelul propune o lege care criminalizează filmarea soldaţilor care comit încălcări ale drepturilor omului! Israelul se prezintă ca fiind "singura democrație din Orientul Mijlociu"!
În 2003, în timpul Războiul din Irak, militarii americani au pătruns în Muzeul Național al Irakului și au furat mii de obiecte antice din perioada sumeriană, asiriană și babiloniană
Incendiile din Grecia au fost provocate de HAARP
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Intelligence România (DIR)

Departamentul Intelligence România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro