Moscova avertizează Washingtonul să nu se amestece în treburile Iranului în timpul protestelor din ţară

Distribuie!by “Adjunctul ministrului rus de Externe Serghei Riabkov avertizează Statele Unite să nu se amestece în afacerile interne ale Iranului, în contextul în care Republica islamică este zguduită de proteste, şi acuză Washingtonul că vrea să folosească aceste tulburări cu scopul de a submina acordul în dosarul nuclear iranian, relatează […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Adjunctul ministrului rus de Externe Serghei Riabkov avertizează Statele Unite să nu se amestece în afacerile interne ale Iranului, în contextul în care Republica islamică este zguduită de proteste, şi acuză Washingtonul că vrea să folosească aceste tulburări cu scopul de a submina acordul în dosarul nuclear iranian, relatează The Associated Press.

”Avertizăm Statele Unite să nu se amestece în afacerile interne ale Iranului”, a declarat Riabkov joi, citat de agenţia Tass.


Washingtonul ”este tentat să folosească protestele pentru a ridica noi probleme cu privire la JCPOA (Joint Comprehensive Plan of Action, Planul de acţiune cuprinzător comun) care limitează programul nuclear iranian prin restricţionarea activităţilor de îmbogăţire a uraniului pe o perioadă de zece ani.

Vicepreşedintele american Mike Pence a declarat miercuri că Statele Unite vor ca un acord să dureze mai mult.


Pence i-a îndemnat pe tinerii iranieni implicaţi în proteste de stradă antiguvernamentale la Teheran să considere Statele Unite drept un ”aliat natural” în căutarea lor a libertăţii şi democraţiei, scrie RFE/RL.

În acest interviu acordat postului Vocea Americii (VoA) miercuri, la Casa Albă, vicepreşedintele american a subliniat că ”poporul american este alături de poporul care iubeşte libertatea în Iran şi în lume”. ”Eu cred că este un moment foarte plin de speranţă”, a apreciat el.

”Scopul meu… rugăciunea mea este ca poporul iranian – o populaţie tânără, o populaţie bine educată – să înţeleagă că Statele Unite ale Americii, poporul acestei ţări sunt aliaţii lor naturali. Vrem să-i vedem realizând un viitor liber şi democratic. Vrem să-i vedem îndepărtându-se de un regim care continuă să ameninţe lumea”.

Pence a insistat asupra diferenţei între susţinerea protestatrilor iranieni de către preşedintele Donald Trump şi administraţia sa şi tăcerea Casei Albe atunci când au avut loc proteste antiguvernamentale în Iran în 2009, la începutul preşedinţiei lui Barack Obama.

El a apreciat că îndemnurile lui Trump la libertate în Iran sunt ”foarte coerente cu rolul Americii de campion al libertăţii”. Însă Statele Unite sunt de asemenea pregătite să acţioneze în vederea susţinerii protestatarilor.

”Pot să vă asigur că Statele Unite sunt alături de poporul iranian care vrea un viitor mai bun şi mai liber”, a subliniat el.

Pence a insistat că Washingtonul este pregătit să acţioneze în numele protestatarilor, însă nu a precizat ce ar putea să facă administraţia Trump în acest sens.

”Sunt extraordinar de multe lucruri pe care Statele Unite şi ţări din lume le pot face pentru poporul iranian, dacă el continuă să-şi susţină libertatea, să lupte pentru schimbare şi să respingă ideologia radicală care le-a invadat ţara şi continuă să disece lumea mai larg prin exportul terorismului”, a spus el.”[1]

Va recomandam sa cititi:

SUA și Israel încearcă să dea o lovitură de stat în Iran

SURSE

  1. http://adevarul.ro/international/in-lume/moscova-avertizeaza-washingtonul-nu-amestece-treburile-iranului-timpul-protestelor-tara-1_5a4e461cd7af743f8d09d07f/index.html
  2. Foto: adevarul.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Proiectul Solar Warden - programul flotei navelor spaţiale interstelare ale guvernului SUA
Un elogiu impertinent adus nebuniei războiului
Nașterea Marxismului Cultural. Cum a reușit „Școala de la Frankfurt” să transforme America
Ce nu te-a invațat nimeni: Proiectul Aurora
CIA oprește sprijinul acordat rebelilor sirieni! SUA au creat și finanțat organizația terorista ISIS pentru a-l putea înlătura pe Președintele Siriei, Bashar al-Assad!
Războiul cognitiv sau psihic, o formă de control mental care implică folosirea de câmpuri acustice, optice și electromagnetice sau o combinație a lor, pentru a acționa și a influența în mod nefast procesele fiziologice și psiho-emoționale ale victimelor
Organizația Mondială a Sănătății a confirmat, fără să vrea, ceea ce mulți experți rebeli și studii „controversate” spun de multă vreme – Covid-19 nu este mai periculos decât gripa sezonieră
Viktor Orban, Premierul Ungariei: "George Soros alimenteaza valul de imigranti pentru a slabi Europa!"
Jurgen Todenhofer, jurnalist german care a petrecut zece zile alaturi de teroristii ISIS: "finantarea ISIS vine de la monarhiile din Golf."
A fost asasinat cardiologul fostui preşedinte american George H. W. Bush
Covid-19 este o plandemie a testelor RT-PCR fals pozitive. În ciuda numărului tot mai mare de dovezi ale rezultatelor false date de testele RT-PCR, guvernele și agențiile de sănătate continuă să le utilizeze ca pe niște standarde, pentru a lua măsuri la adresa populației
Neoliberalismul - regimul economic în care oamenii sunt controlați de Marea Finanță Globală
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Etichete:

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică, care deține o arhivă uriașă de informații. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro