Moses Hess, fondatorul Socialismului, a fost francmason în Loja „Marele Orient”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Moses Hess a fost un gânditor și scriitor german-evreu, reprezentant al socialismului timpuriu și precursor al sionismului.

Copilăria și studiile


Moses Hess s-a născut in 1812, la Bonn, in Germania, pe atunci sub ocupație franceză, într-o familie evreiească religioasă. Bunicul său l-a educat în spiritul tradițional. Pentru a se deschide spre cultura lumii din jur a învățat singur germana și franceza. La adolescență a urmat studii de filosofie la Universitatea din orașul natal, fără, însă, a le termina. A înființat apoi una din cele dintâi cotidiene socialiste ,la Köln.

Maturitatea


În 1845 Hess a plecat în Belgia, în 1848 s-a mutat la Paris, apoi în 1849 trecând prin Strasbourg s-a stabilit în Elveția . Ulterior s-a întors în Belgia, apoi la Paris, unde, cu mai multe întreruperi, a trăit până la sfârșitul vieții. In 1858 el s-a înscris în Loja locală Henri al IV-lea din cadrul Marii Loji francmasone Grand Orient de France. In anul 1862 a revenit pentru o perioada in Germania, unde a stat in fruntea Uniunii Generale a Muncitorilor Germani (Allgemeiner Deutscher Arbeiterverein). Din 1863 s-a întors la Paris , unde a murit în 1875.

Opere

– Die heilige Geschichte der Menschheit (1837) Istoria sacră a omenirii
– Die europäische Triarchie (1841) Triarhia europeană
– Sozialismus und Kommunismus (1842) Socialism și comunism
– Die Philosophie der Tat (1843) Filozofia acțiunii
– Über das Geldwesen (1845)
– Rom und Jerusalem (1862), ,Leipzig: Eduard MenglerRoma si Ierusalim versiune electronică a ediției din 1899
– Moses Hess Jüdische Schriften. Hrsg. und eingeleitet von Theodor Zlocisti. Leo Lamm, Berlin 1905 Scrieri iudaice, editate si ingrijite de Theodor Zlocisti,Berlin, Leo Lamm 1905″[1]

SURSE

  1. https://ro.wikipedia.org/wiki/Moses_Hess
  2. Foto: wikipedia.org

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...