Municipiul Cluj-Napoca are cel mai curat aer din Europa !

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Iata ca Romania atrage din nou atentia oamenilor de stiinta care studiaza compozitia aerului, pentru a verifica in ce zona din Europa se afla cel mai curat aer, referindu-se la aerul de munte si nu numai.

De pe Gandul.info citez urmatoarele:


„Cluj Napoca este capitala europeană a aerului curat, potrivit unui clasament realizat de revista franceză We Demain, împreună cu asociaţia Respire. Datele clasamentului arată că, în termeni mai tehnici, Clujul este oraşul în care nu s-a înregistrat nicio depăşire a pragului de particule în suspensie, dioxid de azot şi ozon.

Singurul oraş european care a înregistrat o performanţă similară este Edinburgh, capitala Scoţiei, însă Clujul stă mai bine la capitolul aer curat, deoarece în oraşul transilvanean s-a înregistrat o concentraţie mai redusă de dioxid de azot decât în cel din metropola Scoţiei. Datele provin de la Agenţia Europeană pentru Mediu.

Nici Bucureştiul nu stă atât de rău pe cât ne-am aştepta la capitolul poluare. Capitala României ocupă locul 66, în zona de mijloc a clasamentului, imediat sub Berlin, dar peste Atena, Lisabona, Praga, Budapesta, Viena, Paris, Roma şi Londra. Timişoara este şi ea pe poziţia 60 în acest clasament. Oraşele de la sud de Dunăre par a fi cele mai poluate. Sofia ocupă ultimul loc în acest clasament, iar Plovdiv, se situează doar 4 locuri mai sus.

În topul realizat de francezi au intrat primele 100 de orase din Europa ca populaţie. În primele zece se află însă o singură capitală – Tallinn, din Estonia, un oraş de nici jumătate de milion de locuitori.”[1]

Daca mergeti in Bucegi, gasiti „cele 7 izvoare”, unde apa are continut ZERO bacterii, fiind cunoscuta drept „cea mai pura apa din lume”. Daca va duceti in zona numita „gura de rai” din Bucegi, corpul se vindeca automat si se revigoreaza. De asemeni in Bucegi exista unul dintre cele mai puternice noduri energetice din lume, masurat radiestezic. Astfel de noduri energetice se regasesc si in Orastie, Sarmisegetusa, Retezat-Godeanu, Ceahlau, unele fiind cunoscute drept „cele 7 chakre ale Romaniei”.

SURSE


1. http://www.gandul.info/magazin/capitala-europeana-a-aerului-curat-e-in-romania-topul-oraselor-cu-cel-mai-poluat-aer-12712063

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...