Muntele Olimp, sediul unei civilizaţii extraterestre în antichitate?

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Muntele Olimp nu trimitea direct, în mitologia antică, la un munte concret din vechea Eladă, ci era asociat cu sălaşul celest al zeilor. Muntele Olimp a fost ulterior localizat pe hartă la graniţa dintre provinciile greceşti ale Thessaliei şi Macedoniei, fiind şi cel mai înalt munte din Grecia.

Muntele Olimp, ca sălaş mitologic al zeilor antici, a intrat rapid în atenţia căutătorilor de mistere şi creatorilor de teorii ale conspiraţiei. Prezenţa zeilor a fost asociată cu o civilizaţie extraterestră cu care omenirea pre-homerică a intrat în dialog.

Muntele Olimp. Există numeroase relatări despre fenomene stranii și inexplicabile care se produceau în antichitate chiar în vârful Muntelui Olimp. Mingi de foc, sunete asurzitoare, lumini puternice și energii inexplicabile sunt doar câteva dintre faptele stranii care însoțesc cele mai interesante fapte despre istoria Muntelui Olimp.

Muntele Olimp. „În ziua de astăzi, putem să interpretăm istoria într-un mod diferit și putem să înțelegem că pe Muntele Olimp au ajuns diverse nave extraterestre, care au transportat entități supranaturale, care probabil veneau din lumi atât de îndepărtate de a noastră. Oamenii din acele vremuri, din lipsa de informație, i-au considerat niște zei, cu puteri divine, dar în realitate nu erau decât entități provenite din vastul Univers”, spun adepţii teoriei care asociază zeii antici cu fiinţele venite de pe alte planete.

Originea etimologică a Muntelui Olimp înseamnă plin de lumină, fiind analog cerului, locuit de zei, semizei, copii zeilor și servitorii acestora. În mitologia greacă, Muntele Olimp este lăcașul zeilor panteonului antic grecesc. Olimpul era considerat lăcașul zeilor, este însă este greu de spus ce însemna în acele vremuri cu adevărat „Olimpul”.

Muntele Olimp. Întrebarea care sta pe buzele celor mai mulți dintre pasionații misterelor se referă la faptul că dacă Muntele Olimp a fost ales de extratereștri pentru a-și așeza o colonie și astfel să fie mai aproape și chiar să interacţioneze cu omul. „Chiar dacă cei mai mulți dintre noi consideră că Olimpul a născut numeroase legende, acestea sunt fapte care s-au întâmplat din anumite motive și au avut ca personaje principale entități misterioase provenite dincolo de înțelegerea umană”, mai spun conspiraţioniştii pe internet.

Muntele Olimp. se află la graniţa dintre provinciile grecesti ale Thessaliei si Macedoniei şi este cel mai înalt munte din Grecia. Geografic, Muntele Olimp este situat la 263 kilometri de Atena si 78 kilometri de Salonic.

Muntele Olimp, casa zeilor greci este un munte cu nu mai puțin de 52 piscuri semețe. Cel mai înalt dintre acestea, denumit Mytikas, adică „Nașul”, sau „Tronul lui Zeus”, atinge 2.917 metri, fiind nu doar al doilea munte că înălțime din peninsulă Balcanică, ci și unul dintre cei mai impunători munți ai Bătrânului Continent.”[1]

SURSE


  1. https://www.realitatea.net/muntele-olimp-civilizatie-extraterestra-in-antichitate_2157937.html
  2. Foto: travel.descopera.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...