Muntele Tabor și apariția norului luminos

Distribuie!

Muntele Tabor se afla in partea de sud a regiunii istorice Galileea din Israel, la vest de valea Jezreel, 17 km vest de Marea Galileei. Altitudinea maxima este de 575 metri. Muntele Tabor, potrivit Noului Testament al Bibliei, este locul unde s-a schimbat la fata Iisus Hristos, dupa cum scrie in Matei cap. 17, vers. 1-13.

Asadar, acest munte este deosebit de important pentru crestini, aici organizandu-se anual pelerinaje pentru ziua de 6 august cand crestinii sarbatoresc „Schimbarea la Fata” a lui Iisus Hristos.


Nu vom aborda partea religioasa a acestui subiect, ci doar partea stiintifica, incercand sa vedem ce se intampla pe acest munte. Vorbim despre lumina de pe Muntele Tabor, Sfantul Grigorie Palama spunea:

„Este lumina necreata, neapusa si neinvinsa, si transcede orice timp si veac, si aceasta este, socotesc, mostenirea celor mantuiti.”

Plecand de la aceasta afirmatie, putem spune ca fenomenul are la baza o istorie ancestrala, cum mult timp inaintea erei noastre. In momentul in care incepe Liturghia, in noaptea de 18 spre 19 august, pe Muntele Tabor se manifesta un fenomen: un nor luminos, care nu are caracteristicile unui nor obisnuit, coboara asupra Manastirii Ortodoxe „Sfantul Prooroc Ilie”, iar de acolo se observa cerul ca fiind intunecat inspre Nazaret si o formatiune noroasa portocalie este descrisa ca venind perpendicular spre biserica, unde ramane pana la miezul noptii, sub forma unor „limbi” portocalii intunecate.


La momentul Heruvicului, norul luminos ajunge deasupra Taborului, capata diverse forme, din el desprinzandu-si fasii, mingi rotunde, lunguiete etc., ce ajung chiar deasupra turlei bisericii. Norul este descris ca fiind „o para de foc cu miros nepamantean”.

Fenomenul este perceptul si descris diferit de catre credinciosii pelerini si martori ai acestei manifestari ce poate fi inclusa cu usurinta in sfera paranormalului. Aproape toti relateaza ca simt un miros de tamaie naturala.

In 1993 este descris un fenomen si mai ciudat ca forma de manifestare. Atunci au fost martori doi pelerini rusi si cateva maici, care au descris cum norul a coborat deasupra Manastirii si deodata a inceput sa tasneasca foc, iar intregul acoperis al Manastirii a fost cuprins de flacari, care s-a intins la copaci. In zori, totul ar fi disparut, dupa cum relateaza acestia, fiind prezentat de catre Ziarul Lumina[1].

Ce spun oamenii de stiinta ?

Trebuie sa aflam si cei spun oamenii de stiinta, care au avut interesul de a studia acest fenomen. Oamenii de stiinta au o alta metoda de a descrie astfel de fenomene, fata de simplii oameni, multi ancorati spre o gandire dogmatica si fara prea multa stiinta, acestia descriind fenomenele cu ajutorul vocabularului lor simplist.

O parte dintre oamenii de stiinta sustin ca totul este o inselatorie cu scopul de a atrage turisti. Noi nu am merge intr-atat de departe cu aceasta afirmatie, dar asta nu inseamna ca nu se practica!

O alta echipa, alcatuita din cercetatori meteorologi israelieni si rusi, au analizat mai multe teme cu privire la aceste fenomene, iar concluzia a fost ca aceasta presupusa „ceata” nu putea fi generata de aerul uscat la o astfel de temperatura si ca atare ei au incadrat fenomenul la categoria „miracolelor”.

107784

Foto: credinta-dreapta.blogspot.com

Muntele Tabor

Foto: YouTube

168522input_file0111327

Foto: ortodoxvio1.blogspot.com

In cartea sa, „Uimitoarele fenomene din invizibil si energiile benefice”, autorul Florin Gheorghita scrie:

„Un caz asemanator, la fel de sugestiv si foarte clar, a fost inregistrat in cursul acelui pelerinaj, intreprins cu noua ani in urma de dna Ivanciuc. Pe 24 aprilie 2006, aflandu-se la Manastirea de pe Muntele Tabor si facand fotografii inspre altar, ea a obtinut cateva imagini cu anumite fenomene invizibile legate mai mult de energii individuale emise de doua persoane de grup.

La una din aceste imagini am marit un detaliu foarte interesant: jumatatea superioara a capului unei doamne era total transparenta! Spre deosebire de persoanele din jur, prin portiunea respectiva, cliseul <<a vazut>> si chiar inregistrat, atat bascul rosu cu o parte a capului alte doamne aflate mai in fata, cat si parti din icoanele catapetesmei!

Care era oare sursa cerebrala si care erau energiile sale atat de deosebite ce au produs si acest fenomen efectiv tulburator ? Concentrarea gandirii in ruga cu credinta profunda este acea stare intima care genereaza unde la frecvente vibratorii ridicate ce produc asemenea manifestari fizice strainii ?

Alte inregistrari fotografice vin sa demonstreze ca nu numai concentrarile energiilor-gand pe fond religios genereaza astfel de fenomene fizice efectiv socante pentru publicul neinformat; in fapt, cu toate ca in sinea lor si aceste fenomene sunt normale, avand la baza legi ale fizice intru totul naturale, specifice insa fizicii domeniului invizibilului, ele raman totusi la fel de <<tulburatoare>> atat timp cat domeniul respectiv este <<tabu>> – fiind lipsit chiar si de ipoteze explicative.”[2]

Muntele Tabor – o piramida veche

Analizand din spatiu forma geometrica a Muntelui Tabor, acesta arata ca un trunchi de piramida perfect regulata, doar ca ii lipseste varful ascutit specific unei piramide geometrice. Astfel de fenomene se intalnesc si in Muntii Carpati, mai exact in Bucegi, Ceahlau, Godeanu, Buzaului, Sureanu – locuri unde se stie ca se afla tuneluri subterane unde se ascund tezaure vechi de mii de ani.

Plecand de la aceste idei, nu este exclus ca si sub Muntele Tabor sa existe un ansamblu subteran. Fenomene identice, trase parca la indigo, se regasesc si pe Muntele Shasta din California (SUA), unde a fost descoperit un tunel, despre care se spune ca duce catre Centrul Pamantului. Dupa cum vedem aceste lucruri se leaga intre ele si trebuie studiate in profunzime pentru a fi intelese intr-o oarecare masura.

SURSE

  1. http://ziarullumina.ro/miracolul-de-pe-tabor-6912.html
  2. Florin Gheorghita – „Uimitoarele fenomene din invizibil si energiile benefice”.

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...