Muntele Țurțudui din Munții Buzăului – o piramidă megalitică ce ascunde tezaure vechi de mii de ani

Distribuie!

„Pozele de mai jos sunt ale „vârfului de munte” Ţurţudui din Buzău (ținutului în care se află i se zice Țara Luanei – regele locurilor înainte de potop, așa cum este pomenit atât de legendele locale străvechi cât și de tăblițe sumeriene mai recente).

După cum se observă din fotografii, acest munte are un profil evident piramidal, atât din perspectivă ansamblul cât și de aproape vârful. Înălțimea vârfului este de aprox. 1000 m, diferența de nivel față de bază fiind de aprox 300 m (ceea ce înseamnă că înălțimea piramidei Țurțudui este de aprox 300 m, adică de două ori mai mare decât cea a marii piramide a lui lui Keops din Egipt – care are 147 m).


Din păcate vârful a fost deteriorat atât de trecerea timpului cât și (poate mai ales!) de dinamitarea la care a fost supus în 1980 de un detașament al serviciilor secrete din cauza dispariției a doi agenți printr-un portal dimensional (ceva gen Stargate …) deschis prin proceduri neconvenționale pe altarul care se mai găsea în acea vreme pe vârful piramidei.

De remarcat tehnica de construcție: trei  straturi de blocuri de piatra (posibil beton!) suprapuse, lipite intre ele prin straturi de lut de aproximativ 30 cm, alcatuind un sandwich extrem de rezistent. Ingenioasă folosirea lutului deoarece asigura impermeabilitate la apele pluviale și elasticitate în caz de mișcări seismice, fiind totodată un excelent „lipici” pentru blocurile de piatră.
Cel mai intrigant este însă stratul maroniu-roșcat gros de aprox. un cm (un material dens, fără porozități, probabil compus din oxizi minerali) care acoperă ca o tencuială suprafața exterioară a peretelui piramidei. Este un strat extrem de aderent, foarte bine lipit de suprafața blocurilor de piatră, inițial acoperind și interstițiile dintre pietre. Încercarea de a smulge o bucățică de astfel de „tencuială” arată că aceasta se desprinde cu o parte din piatra din substrat, fiind practic fuzionată cu acesta.
Cu ocazia primei vizite pe care am făcut-o pe Țurțudui în august 2011 am cules o bucățică mică din această tencuială. Întors acasă am folosit acea pietricică pe post de pendul radiestezic în tentativa de a afla vechimea aproximativă a construcției. Sincer, mă așteptam să fie in jur de 12000 de ani, având în vedere coroborarea cu legenda regelui Luana care este pomenit de tăblițele sumeriene ca fiind unul dintre regii semizei de dinainte de potop. Am fost însă uimit: pendulul s-a încăpățînat să indice repetat o vechime între 24000 și 25000 de ani!  Deși nu puteam fi sigur de această datare, intuiția îmi spunea cu tărie că este corectă. Așa că am postat pe Panoramio (implicit și Google Earth) unele dintre poze cu comentarii în care mi-am permis să pomenesc vechimea prezumtivă a piramidei (vedeți http://www.panoramio.com/photo/73787847). Evident, radiestezia nu este considerată o metodă științifică, dar o confirmare indirectă a corectitudinii datării a venit anul acesta (2013) când am descoperit pe Youtube niște filme documentare avându-l ca protagonist pe dr. Semir Osmanagich.


Aceeași tehnică de construcție folosită de cei care au ridicat piramida de pe Țurțudui (straturi succesive de piatră lipite între ele cu straturi de lut) a mai fost pusă în evidență într-o zonă geografică relativ apropiată de Buzău prin cercetările profesorului Semir Osmanagich din Sarajevo la complexul de piramide de lângă localitatea Visoko (Bosnia) precum și la tumulul din Vratnița. Acolo s-a descoperit un grup de piramide antice în trepte acoperite de pământ (un strat de aprox. 1 m) și vegetație, cea mai înaltă – numită Piramida Soarelui – având aprox. 220 m. Lucrările arheologice sunt în plină desfășurare, folosindu-se în special colaboratori voluntari. Probabil că la Vîsoko în prezent funcționează cel mai mare șantier arheologic din lume, anul acesta anunțîndu-și participarea la lucrări voluntari din peste 60 de țări.

După cum am mai spus, piramidele din Bosnia sunt acoperite cu un strat de pământ gros de aproximativ un metru. Chiar deasupra unei plăci de ciment dintr-o treaptă a piramidei Lunii (denumire modernă) de la Vîsoko, acoperită de stratul de pământ, cu ocazia lucrărilor de decopertare fost descoperită o frunză fosilizată de către un arheolog italian. Această frunză (material organic!), a cărei vechime este evident mai mică decât cea a construcției pe a cărei suprafață exterioară a fost găsită, a fost trimisă pentru analiză cu carbon radioactiv C14 la un laborator de fizică atomică din Kiev – Ucraina. Rezultatul este următorul: vechimea frunzei (implicit vârsta minimă a piramidei) este de (24800 +/- 200) ani, adică intre 24600 si 25000 de ani. Vedeți mai multe pe http://www.bosnianpyramidofthesun.com și pe Youtube http://www.youtube.com/watch?v=CPNVQD5TSYU. Documentarul de pe YouTube este în limba engleză și durează 2h 47′. Dacă veți face efortul de a-l urmări integral veți vedea cu alți ochi vestigiile antice megalitice din munții Buzăului (piramida Țurțudui, piramida de la biserica lui Iosif, inscripțiile de la Policiori – Ruginoasa, trovanții de la Ulmet, …) și nu numai.

Având în vedere similitudinea tehnicilor de construcție și relativa vecinătate dintre Țurțudui și Vîsoko cred că nu este o eroare să presupunem că cele două obiective aparțin aceleiași culturi și aceluiași orizont de timp. Astfel aproximativa egalitate a vârstelor determinate cu C14 și prin radiestezie nu mai pare o simplă coincidență.
Similitudinile merg și mai departe, în labirintul de tuneluri de sub piramidele din Vîsoko descoperindu-se blocuri mari de ceramica pe care se gasesc inscriptii pictografice cu simboluri similare celor gasite în Buzău la Policiori – Ruginoasa și la Tărtăria (scriere pictografică presumeriană).

Din păcate informațiile despre Țurțudui (cât și despre piramidele din Visoko) nu sunt popularizate, locațiile respective nefiind considerate de autorități obiective arheologice. Dimpotrivă, in unele din pozele pe care le-am postat pe Panoramio  ( https://ssl.panoramio.com/photo/73614880 ) puteți vedea copacii tăiați în 1980 de autorități și prăbușiți intenționat peste cărarea dinspre vârful pe care se află Crucea Spătarului spre Țurțudui cu scopul de a împiedica accesul. De aici rezultă  că autoritățile comuniste nu ignorau existența piramidei, ci chiar au  încercat să o ascundă.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Multe dintre fotografii au etichetă GPS, așa încât puteți vizualiza în Google Earth (trebuie să-l aveți instalat) locația de unde au fost făcute pozele (atenție, nu locația obiectului fotografiat!).

Pentru localizarea pozelor prin Google Earth cel mai simplu procedați astfel:
– deschideți fotografia cu Irfanview (il puteti descărca de aici http://fileforum.betanews.com/download/IrfanView/967963863/1 )
– mergeți apoi in meniul programului Irfanview pe calea: Image ––> Information ––> Exif Info ––> Show in Google Earth; acești pași vor duce la deschiderea automată a Google Earth și la focalizarea acestuia asupra locului de unde s-a făcut fotografia.”[1]

Intr-adevar, asa cum spune si autorul postarii de mai sus, acest munte are forma piramidala, aspect ce nu poate fi creat de natural, ci in mod artificial, intrucat se observa in imagini uriase blocuri de piatra ce alcatuiesc aceasta piramida impadurita.

De asemenea, aici se ascund si tezaure vechi de mii de ani, care asteapta sa fie aduse la lumina. Exista si o legatura printr-un tunel intre Sala Proiectiilor din Muntii Bucegi si aceasta zona.

SURSE

  1. Dan Popovici – https://megalitica.wordpress.com/2013/10/17/turtudui-varf-de-munte-sau-piramida-megalitica/

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...