Munți giganți descoperiți în interiorul Pământului

Distribuie!by “După ce au analizat înregistrările seismografice ale unui cutremur puternic care a avut loc în Bolivia, geologii au descoperit că linia de separare dintre stratul terestru superior și cel inferior era constituită dintr-un lanț gigantic de munți, mult mai înalţi decât cei de la suprafață. BUCUREŞTI, 15 feb – […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“După ce au analizat înregistrările seismografice ale unui cutremur puternic care a avut loc în Bolivia, geologii au descoperit că linia de separare dintre stratul terestru superior și cel inferior era constituită dintr-un lanț gigantic de munți, mult mai înalţi decât cei de la suprafață.

BUCUREŞTI, 15 feb – Sputnik, Doina Crainic. Limita dintre straturile superioare și cele inferioare ale Pământului este compusă din vârfuri uriașe și crăpături adânci. Aceasta este concluzia, publicată în revista Science, la care au ajuns geologii chinezi de la Institutul de Geodezie și Geofizică al Academiei Chineze de Științe Wuhan.

Oamenii de știință au ajuns la această concluzie după ce au studiat înregistrările seismografice ale cutremurului din Bolivia din iunie 1994.


De ce o astfel de descoperire 15 ani mai târziu? Fiindcă în trecut nu existau computere suficient de puternice pentru a analiza înregistrările respective.

Potrivit geologilor, înălțimea acestor vârfuri subterane este mai mare decât cea a oricărui alt munte de la suprafață.


În acest studiu, oamenii de știință au simulat valuri propagate în timpul cutremurelor. Acestea determină mişcarea straturilor Pământului și a plăcilor tectonice.

Cercetătorii au reușit, în final, să creeze o „hartă în relief” a acestui strat. Această analiză va ajuta cercetătorii să înțeleagă formarea planetei noastre.”[1]

SURSE

  1. https://ro.sputnik.md/International/20190215/24736033/Muni-giganti-descoperiti-in-centrul-Pamantului.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro