Munți giganți descoperiți în interiorul Pământului

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“După ce au analizat înregistrările seismografice ale unui cutremur puternic care a avut loc în Bolivia, geologii au descoperit că linia de separare dintre stratul terestru superior și cel inferior era constituită dintr-un lanț gigantic de munți, mult mai înalţi decât cei de la suprafață.

BUCUREŞTI, 15 feb – Sputnik, Doina Crainic. Limita dintre straturile superioare și cele inferioare ale Pământului este compusă din vârfuri uriașe și crăpături adânci. Aceasta este concluzia, publicată în revista Science, la care au ajuns geologii chinezi de la Institutul de Geodezie și Geofizică al Academiei Chineze de Științe Wuhan.

Oamenii de știință au ajuns la această concluzie după ce au studiat înregistrările seismografice ale cutremurului din Bolivia din iunie 1994.


De ce o astfel de descoperire 15 ani mai târziu? Fiindcă în trecut nu existau computere suficient de puternice pentru a analiza înregistrările respective.

Potrivit geologilor, înălțimea acestor vârfuri subterane este mai mare decât cea a oricărui alt munte de la suprafață.


În acest studiu, oamenii de știință au simulat valuri propagate în timpul cutremurelor. Acestea determină mişcarea straturilor Pământului și a plăcilor tectonice.

Cercetătorii au reușit, în final, să creeze o „hartă în relief” a acestui strat. Această analiză va ajuta cercetătorii să înțeleagă formarea planetei noastre.”[1]

SURSE

  1. https://ro.sputnik.md/International/20190215/24736033/Muni-giganti-descoperiti-in-centrul-Pamantului.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
Grand Grimoire, una dintre cele mai puternice cărți de magie neagră din lume

Le Parisien: „Aluminiul din vaccinuri: un raport care deranjează”. „Nu doza face otrava”, arată rezultatele studiului ținut la secret de autorități

Baza de la Deveselu: romanii au statut de vizitatori – la ceremonie a fost arborat doar drapelul SUA

Războiul psihotronic. Controlul minții prin armele de impuls electromagnetic

Prima aterizare pe planeta Marte (22 mai 1962)

Închide