Munții Buzăului ascund multe secrete vechi de mii de ani

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Munţii Buzăului ascund taine greu de înţeles

Stranii şi pustii, munţii dintre Colţi şi Bozioru îşi păstrează tainele bine ascunse în pădurile în care rareori calcă picior de om. Potecile sunt rare, iar pereţii abrupţi de stâncă pun capăt drumului, să faci calea întoarsă. Dar merită să ajungi aici şi să asculţi poveştile din Ţara Luanei despre ape fermecate şi lumini misterioase care pot fura sufletele oamenilor.


Mergi la Bozioru într-o zi de vară, să te bucuri de farmecul cerului atât de senin cum nu mai găseşti nicăieri în lume. Văzduhul este atât de clar şi de profund în unele zile, de parcă porţile infinitului s-ar deschide şi te-ar trimite spre o altă lume. În sat, se vorbeşte şi azi despre dispariţia misterioasă a doi brăileni, în anii ’80, care au descoperit o stâncă scrisă cu însemne străvechi. Ajunşi în vârful stâncii, cei doi parcă s-au topit în neant, fără să mai fie găsiţi vreodată. Cum autorităţile comuniste nu doreau să se afle nimic despre aceste dispariţii, au dinamitat stânca şi au cenzurat ştirile apărute în presă. Mulţi ani mai târziu, parapsihologul Vasile Rudan a vorbit despre fenomenele ciudate de la Bozioru, despre o ceaţă albastră care poate fi cauza dispariţiei celor doi alpinişti. Unii cercetători susţin că fenomenele inexplicabile pot fi cauzate de zăcămintele de uraniu din inima munţilor. Alţii spun că tocmai energia stranie a muntelui a atras populaţii străvechi să se stabilească aici, să îşi sape locuinţele în stânci şi să ridice cetăţi puternice. Câteva chilii rupestre pot fi vizitate cu uşurinţă la Aluniş şi în împrejurimile satului Nucu. Dar multe vestigii şi însemne, moştenite poate de la sumerieni, sunt încă ascunse în peşteri şi păduri.

Unii cercetători susţin că Ţara Luanei ar fi cel de al treilea pol energetic al lumii.


O poveste cu iz ştiinţifico-fantastic

De cum treci munţii dinspre Colţi spre Poiana Cozanei simţi că timpul s-a oprit în loc şi pune stavilă în faţa lumii. Demult, tare demult, aici era Ţara Luanei, o fiinţă cu puteri extraordinare care a venit din văzduh în munţii Buzăului şi a ridicat o cetate mândră, luminată şi ziua şi noaptea de un soare aidoma celui de pe cer. Ea a adunat vitejii satelor din jur şi a format o armată puternică, să ţină piept năvălitorilor. Luana ştia secretul unor izvoare cu apă vie şi îi vindeca pe tinerii răniţi în luptă ca prin minune. Vestea despre bogăţiile Luanei se dusese departe în lume şi mulţi duşmani au încercat să doboare cetatea. Localnicii spun că războinici mulţi ca iarba, îmbrăcaţi în zale de fier, au sosit în care de foc şi au prăpădit mândra aşezare. Atâta ură i-a mânat pe acei vrăjmaşi, că au ars din temelii cetatea şi au doborât Soarele Luanei, iar pământul s-a cutremurat din străfunduri.

Micul sâmbure de adevăr
Frumoase sunt legendele de la Colţi, dar şi mai frumoase îmi par când oamenii de aici cred cu tărie în ele. Ba chiar sunt nerăbdători să îţi demonstreze că au în ele un strop de istorie. „Numele Luanei nu este unul obişnuit prin aceste locuri, nu este românesc. Acest lucru te face să te întrebi de unde îl ştiu localnicii? Ştiu că a fost numele unui rege sumerian. Pe de altă parte, cercetătorul Vasile Rudan a găsit în zonă o aşezare de mari dimensiuni, extrem de veche, cu mii de ani înaintea erei noastre. În pământ, pe Platoul Martirei, există un strat gros de jumătate de metru de sol ars al cărui contur arată că aici a fost o cetate distrusă de un incendiu puternic”, îmi dă câteva detalii care ar susţine legenda, Diana Gavrilă, ghidul Muzeului Chihlimbarului de la Colţi. Povestea nu se opreşte aici, pentru că „într-o grotă adâncă din regiune, cu însemne din epoca fierului, a fost descoperit un desen care te pune pe gânduri: pare să fie o navetă spaţială care aruncă flăcări spre pământ, iar de jos ţâşnesc, în apărare, două rachete”, continuă Diana. Soarele Luanei poate fi o simplă metaforă, dar poate fi şi un fel de oglindă făcută din aur sau chihlimbar, materiale de preţ pe care localnicii le culegeau din râurile munţilor. Iar apele tămăduitoare sunt, probabil, izvoarele sulfuroase de la Fişici, sat din comuna Bozioru unde a funcţionat o staţiune de tratament în perioada comunistă.

Zvonuri despre teleportări reuşite

Legende vechi spun că în Carpaţii Buzăului sunt comori îngropate în locuri bine ascunse, legende pe care se pare că le credea şi Elena Ceauşescu. Ea a comandat formarea unei unităţi de „paranormali” capabili să le descopere, dar nu au apărut niciodată informaţii despre activitatea lor. Au apărut doar voci care susţin că cercetătorii din această unitate ar fi studiat fenomenul teleportării şi că ar fi avut succes.”[1]

SURSE

  1. https://www.libertateapentrufemei.ro/articol/muntii-buzaului-ascund-taine-greu-de-inteles-43231
  2. Foto: calauzainmuntiibuzaului.blogspot.com

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...