Munții Godeanu: mistere și fenomene paranormale

Distribuie!

„Vârful Gugu este cel mai înalt din Munții Godeanu, care se află în proximitatea Masivului Retezat, la o altitudine de 2.291 de metri, la hotarul Olteniei, Banatului și Ardealului. Pentru a ajunge pe “muntele care se ascunde privirii”, turiștii au nevoie de o condiție fizică bună, dar și de o inimă tare, și asta pentru că au fost observate o mulțime de fenomene stranii.

Pe Vârful Gugu se ajunge după o zi întreagă de mers pe jos. Traseul pornește din zona Câmpușel, către izvoarele Jiului de Vest, iar apoi se urcă panta spre Șaua Paltinul, vârful Paltinul, către Platoul Borăscu. Turiștii se pot întâlni pe acest traseu și cu căutători de comori care speră să descopere tezaurul ascuns de Decebal. Unele legende spun că Decebal și-ar fi ascuns pe Muntele Gugu o bună parte din comoară, convins fiind că Zamolxe o va proteja.


Ce fenomene stranii se petrec pe Vârful Gugu

Nu puțini sunt turiștii care spun că au văzut vârful cum dispare sau explozii de lumină care au țâșnit din munte, care sunt de fapt niște fulgere globulare. Mai mult, printre poveștile despre Vârful Gugu se numără și cea a unor cercetări care au dormit câteva nopți în Munții Godeanu, perioadă în care au traversat stări din cele mai ciudate, iar după ce au fost focalizate sute de cadre, aparatele de fotografiat și camere de filmat nu au înregistrat nimic.”[1]


„Acolo, în Masivul Retezat-Godeanu, pe cel mai înalt vârf, Vârful Gugu (2.291 m), apar câmpuri energetice stranii. Există pe aceste înălţimi şi un grup de sculpturi megalitice care conferă zonei un aer misterios.

La data de 4 august 1991, acolo îşi instalase tabăra “Comisia Centrală de Turism Sportiv”. O dată cu venirea nopţii s-a instalat o linişte apăsătoare, care a creat o senzaţie fizică de frică. Peisajul era încremenit ca într-un tablou.

Dintr-o dată s-a declanşat o explozie luminoasă, parcă ieşită din munte şi îndreptată către cer, în apropiere de Lacul Bucura, explozia luând cu ea Vârful Gugu pentru un timp. Înspăimântaţi, cei şapte membri ai taberei n-au mai putut închide un ochi. Se instalase o apăsare atmosferică ce provoca nelinişte. Fenomenul dispariţiei Vârfului Gugu se întâmplă des, la anumite ore din noapte.

Tot în acest loc, la 13-14 august 1991, s-a produs un alt fenomen din domeniul paranormalului. Un avion IL 14, al companiei Tarom, a fost parcă pulverizat în curmătura Bucurei. Imediat au fost contactate atât Centrul de Ştiinţe şi Perspective, cât şi Asociaţia Naţională pentru Cercetări Aplicative Parapsihologice din Bucureşti. Drept urmare, s-a format un grup de 10 persoane care s-a deplasat în zonă.

La 17-18 august, grupul şi-a instalat tabăra în preajma Vârfului Gugu. Membrii grupului au declarat că au apărut stări de spaimă fără motiv, în special în timpul nopţii, legate de nişte explozii luminoase declanşate într-un peisaj straniu. Părea că sunt supravegheaţi de ceva nedefinit.

S-au făcut fotografii, înregistrări cu camere de luat vederi în împrejurimile Vârfului Gugu, dar nu s-a înregistrat nici o imagine, nici măcar un cadru. Tot ce s-a întâmplat atunci a rămas învăluit în mister. Ulterior, turiştii au evitat să înnopteze în acele locuri.”[2]

„Goratri este muntele în al cărui vârf se află un foarte important focar de impuls energetic.

Muntele Goratri, care este menţionat în textul profeţiilor marelui înţelept Padmasambhava, este, de fapt, muntele Godeanu, denumirea actuală fiind o transformare firească pe care a suferit-o numele iniţial în decursul mileniilor anterioare. Acest munte are o importanţă foarte mare în echilibrul energetic regional şi deţine, de asemenea, unele secrete care vor ului lumea.

Am observat printre câţiva arbori pe lângă care treceam atunci o coloană îngustă de lumină difuză, de culoare albă, care pornea din pământ şi se pierdea în bolta înstelată a cerului. Am luminat cu lanterna acel loc, care nu se afla la o depărtare mai mare de 6-7 metri, însă nu am descoperit nimic deosebit.

Am ieşit din grup şi m-am deplasat repede pe acea distanţă pentru a mă lămuri în legătură cu acel fenomen. Era ceva foarte straniu, coloana de lumină, care nu cred să fi avut un diametru mai mare de cinci centimetri, apărea brusc din pământ şi se înălţa spre cer.

Datorită faptului că era difuză şi slabă în intensitate, de departe ea putea să treacă neobservată, încordându-mi privirea am văzut atunci multe alte coloane luminoase care se aflau mai sus pe munte, în stânga noastră.

L-am ajuns din urmă pe Repa Sundhi şi i-am povestit despre această stranie manifestare, Mi-a răspuns că vârful Gugu ascunde multe mistere, vechi de mii de ani, care în parte vor fi descoperite destul de curând. Lama mi-a destăinuit că în subsolul acestui munte există o sursă formidabilă de energie, dar nu a vrut să facă şi alte precizări.”[3]

SURSE

  1. http://jurnalul.ro/paranormal/varful-gugu-al-dacilor-559586.html
  2. https://www.pressalert.ro/2014/07/varful-gugu-din-muntii-godeanu-unul-dintre-marile-mistere-ale-romaniei-este-acesta-muntele-sfant-la-dacilor-si-ce-fenomene-stranii-se-petrec-acolo-foto
  3. Radu Cinamar – 12 zile o initiere secreta in taramul tainic al zeilor, editura Daksha.
  4. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...