Muzica influențează ritmul cardiac și activitatea plămânilor

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Se stia ca muzica are darul sa vindece, dar explicatia acestui fapt inca era controversata. In urma unui studiu realizat in Italia, s-a concluzionat ca muzica se afla in stransa legatura cu ritmul cardiac, arterele si plamanii.

Cu alte cuvinte, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Pavia, muzica poate fi folosita cu succes in cazul pacientilor cu probleme de circulatie sangvina, relateaza Daily Mail.


In timp ce o sonata poate aduce starea de clam, reducand ritmul cardiac si pe cel al respiratiei, un cor alert induce starea de agitatie, mareste presiunea arteriala si ritmul inimii, la fel si pe cel al respiratiei, aceste lucruri fiind benefice unora dintre pacienti, nu doar pentru schimbarea starii de spirit.

In cadrul studiului care a condus la aceste concluzii au fost monitorizati atat pacienti fara vreo legatura cu muzica, dar si fosti muzicieni. Muzica a avut acelasi efect asupra tuturor, in aceeasi masura. In plus, s-a demonstrat ca ritmul inimii si cel al respiratiei tinde sa se sincronizeze cu acela al melodiei ascultate.


Studiile anterioare au demonstrat, de asemenea, ca muzica reduce stresul si mareste performantele atletice. Anul trecut, o cercetare realizata in Finlanda a demonstrat ca muzica poate ajuta pacientii care au suferit atacuri cerebrale sa se refaca mai repede.”[1]

SURSE

  1. https://ziare.com/viata-sanatoasa/sanatate/muzica-influenteaza-ritmul-cardiac-si-activitatea-plamanilor-795811
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...