Naționalismul este în ascensiune în Franța. Globaliștii pierd puterea

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Premieră în Franţa. Partidul de extremă-dreapta Adunarea Naţională a depăşit în sondaje formaţiunea preşedintelui Emmanuel Macron

Partidul de extremă-dreapta Adunarea Naţională (Rassemblement National, RN) a depăşit pentru prima dată formaţiunea La République En Marche (LREM), fondată de preşedintele Emmanuel Macron, în intenţiile de vot la alegerile europarlamentare din luna mai a anului viitor, relatează agenţia Reuters.


Un sondaj Ifop publicat duminică arată că LREM ar obţine 19% din voturi (faţă de 20% în sondajul de la sfârşitul lunii august), în timp ce partidul Adunarea Naţională, condus de Marine Le Pen, ar fi votat de 21% dintre francezi, în creştere cu patru procente faţă de sondajul din august.

Dacă s-ar lua în calcul şi intenţiile de vot pentru partidul suveranist condus de Nicolas Dupont-Aignan şi pentru partidele lui Florian Philippot şi Francois Asselineau, foşti colaboratori ai şefei formaţiunii Adunarea Naţională (fostul Front Naţional), partidele franceze de extremă-dreapta ar obţine împreună un scor de 30%, faţă de 25% la sondajul din urmă cu două luni.


Sondajul, care a fost realizat în perioada 30-31 octombrie şi care s-a bazat pe răspunsurile a 1.000 de francezi cu drept de vot, a evidenţiat şi că partidul Republicanii, condus de Laurent Wauquiez, ar fi votat de 13% din electorat, un scor mai mic cu două procente faţă de august.

În acest timp, formaţiunea de extremă-stanga France Insoumise a lui Jean-Luc Melenchon a pierdut trei procente de la sondajul precedent, ajungând la 11%.

Într-un sondaj Odoxa-Dentsu realizat la jumătatea lunii septembrie, partidele lui Emmanuel Macron şi Marine Le Pen se aflau la egalitate, cu aproximativ 21% din intenţiile de vot. Pe poziţia a treia se plasa formaţiunea politică Republicanii, cu 14%, cea de-a patra poziţie revenind partidului lui Melenchon.”[1]

SURSE

  1. https://adevarul.ro/international/europa/premiera-franta-partidul-extrema-dreapta-adunarea-nationala-depasit-sondaje-formatiunea-presedintelui-emmanuel-macron-1_5bdf11bedf52022f75280ef5/index.html
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...