Natura creează cele mai frumoase forme geometrice

Distribuie!

„Natura face uz de matematică tot timpul, iar plantele fractale sunt doar o dovadă. Fractalii, o descoperire relativ recentă în matematică, sunt prezenți încă de la începuturi în lumea vie, creând forme de o frumusețe deosebită.
Limbajul lui Dumnezeu este, se spune, matematica.

Dacă unele forme de simetrie sunt evidente, alte reguli matematice după care sunt structurate plantele sau ființele vii au fost descoperite în urma unei atente cercetări. Fractalii, numărul de aur, șirul lui Fibonacci se regăsesc pretutindeni în ceea ce ne înconjoară. Aranjamentul frunzelor, patternul petalelor unei flori, falangele mâinii umane – pentru a da doar câteva exemple – respectă numerele lui Fibonacci, care sunt considerate a fi sistemul de numărare al naturii, un mod de măsurare al Divinității.


Iată câteva imagini care prezintă o reală frumusețe… matematică.

„[1]


SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=9519
  2. Foto: yogaesoteric.net

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...