Natura sufletului și scopul vieții

by “1. Sufletul nu poate fi definit sau masurat deoarece nu are limite observabile in ceea ce priveste creatia divina. Cele mai consistente rapoarte cu privire la demonstrarea esentei sufletelor postuleaza ca acestea reprezinta o energie inteligenta, nemuritoare, manifestata prin anumite unde vibrationale de lumina si culoare. 2. Toate fiintele […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“1. Sufletul nu poate fi definit sau masurat deoarece nu are limite observabile in ceea ce priveste creatia divina. Cele mai consistente rapoarte cu privire la demonstrarea esentei sufletelor postuleaza ca acestea reprezinta o energie inteligenta, nemuritoare, manifestata prin anumite unde vibrationale de lumina si culoare.

2. Toate fiintele umane au un suflet ce ramane atasat pana la moarte de corpul fizic ales. Sufletele joaca intr-adevar un rol in selectia urmatoarei vieti fizice, in cursul unor cicluri ale reincarnarii. In mod tipic, sufletul se alatura corpului fizic dupa conceptie, intr-o perioada cuprinsa intre luna a patra si nastere.


3. Fiecare suflet are un caracter unic, imortal. Cand se uneste cu creierul uman, acest caracter se imbina cu temperamentul emotional (sau eul uman) al acelui corp, pentru a produce o personalitate singulara si temporara pentru acea viata. Acest lucru se intelege prin dualitatea mintii noastre.

4. In timp ce memoria sufletului poate fi ascunsa nivelului constient prin intermediul amneziei, modelele de gandire ale sufletului influenteaza creierul uman pentru a da motivatie anumitor actiuni.


5. Sufletele se reincarneaza in fiinte umane pentru nenumarate vieti in scopul avansarii anumitor sarcini karmice ramase din existentee anterioare. Fiecare personalitate, in fiecare viata, contribuie la evolutia sufletului. Sufletele cresc in cunoastere si intelepciune in timpul acestui proces de invatare, precum si prin analizarea actiunilor lor anterioare care se realizeaza in perioada cuprinsa intre incarnari – prilej cu care sufletele sunt ajutatede profesorii lor spirituali.

6. Planeta noastra face parte dintr-un numar incalculabil de lumi, ce servesc ca scoli de antrenament pentru avansarea sufletelor. In timpul incarnarii fizice tempoare pe Pamant, sufletelor le este prevazuta oportunitatea de a se dezvolta prin incercari si greseli, acumuland astfel intelepciune. OAMENII NU SUNT LEGATI DE O EXISTENTA PREDETERMINATA. Numeroasele posibilitati si probabilitati provenite din influenta karmica anterioara constituie subiectul liberului arbitru al sufletului.

7. Pamantul este un loc de o mare frumusete si bucurie, dar cuprinde si insule ale ignorantei, urii, si suferintei, alaturi de dezastrele planetare naturale, asupra carora avem putin control. Faptul ca noi trebuie sa ne confruntam cu aceste elemente deopotriva pozitive si negative ne este cunoscut dinainte. Aceasta planeta constituie mai curand un taram de testare pentru suflete decat un loc al raului si influentelor demonice din afara lumii noastre. Nu exista nici un fel de rea-vointa spirituala in cadrul ordinii divine a iubirii si compasiunii, care inconjoara originile noastre spirituale.

8.ILUMINAREA personala emana din interiorul fiecaruia dintre noi. Ea da posibilitatea tuturor oamenilor sa-si cultive capacitatea de a ajunge la propria putere divina fara ajutorul nici unui intermediar.

9. In momentul mortii fizice, sufletul se intoarce in lumea spiritelor si la sursa creatiei sale. Din moment ce o parte a energiei sufletului nu a parasit niciodata lumea spiritelor in timpul incarnarii, sufletul ce se intoarce se reintalneste cu propria sa esenta. Astfel, procesul invatarii spirituale nu inceteaza niciodata pentru suflet. Lumea spiritelor ofera sufletelor oportunitatea de a se odihni si reflecta intre vietile fizice.

10. Sufletele par a face parte dintr-o serie de grupuri-matca specifice, carora le-au fost repartizate chiar din momentul proriei creatii. Profesorii fiecarui grup sunt ghizii spirituali personali ai tuturor membrilor acelui grup. Sufletele din acelasi grup se reincarneaza si isi asuma roluri semnificative unele in vietile celorlalte pe Pamant.

11. Departe de a putea fi definit ca un loc al sublimei inactiuni sau nirvana, lumea spiritelor apare a fi un loc de tranzitie al sufletelor ce evolueaza in forme superioare de energie. Astfel, acestea pot dobandi capacitatea de a crea atat obiecte insufletite, cat si neinsufletite. Insasi energia sufletului a fost creata de o forta superioara. Lumea spiritelor are o arie de influenta nedefinita, cu exceptia faptului ca se pare ca include universul nostru si dimensiunile din apropierea acestuia.

12. Nici una dintre zeitatile religiilor de pe Pamant nu este vazuta in lumea spiritelor de catre sufletele care se intorc aici. Cea mai apropiata legatura a sufletului cu o putere divina este cea cu ghidul personal si cu membrii consiliului sau, care monitorizeaza actiunile si dezvoltarea fiecarui suflet. Unele suflete provenite de pe Pamant simt prezenta unei SURSE care emana de undeva de deasupra acelor fiinte intelepte care formeaza componenta consiliului.

13. Lumea spiritelor pare a fi condusa de unele suflete foarte dezvoltate, care nu se mai incarneaza. Acestea conduc si monitorizeaza lucrarea sufletelor pe care le au in grija. Atunci cand sufletele care se incarneaza ating nivele mai inalte de intelepciune si performanta, ele vor inceta sa se mai incarneze, ocupandu-si locul printre acesti specialisti care ajuta sufletele. Aceste suflete supraspecializate par a fi recrutate in baza motivatiei, talentului si performantelor lor.

14. Telul suprem al tuturor sufletelor pare a fi dorinta de a cauta si de a gasi perfectiunea, de a se contopi in cele din urma cu SURSA care le-a creat.

fragment din ,,Viata dintre vieti” de Michael Newton Ph. D.”[1]

SURSE

  1. https://www.esoterism.ro/ro/scopvi.php
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro