Neomarxiștii/progresiștii din România sunt indignați de faptul că manualul de Limba și Literatura Română pentru elevii de clasa a IV-a prezintă Misterele din Munții Bucegi și anume: Gura de Rai – un loc de un km pătrat, în care organismul nu oboseşte şi se înviorează brusc

by Este mare suparare printre neomarxistii/progresistii “toleranti” din Romania, dupa ce au vazut ca manualul de Limba si Literatura Romana pentru elevii de clasa a IV-a prezinta Misterele din Muntii Bucegi si anume: Gura de Rai – un loc de un km pătrat, în care organismul nu oboseşte şi se înviorează […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Este mare suparare printre neomarxistii/progresistii “toleranti” din Romania, dupa ce au vazut ca manualul de Limba si Literatura Romana pentru elevii de clasa a IV-a prezinta Misterele din Muntii Bucegi si anume: Gura de Rai – un loc de un km pătrat, în care organismul nu oboseşte şi se înviorează brusc.

“Informaţii pseudoştiinţifice într-un manual de română pentru clasa a IV-a: „În Munţii Bucegi există o porţiune de un kilometru pătrat în care organismul nu oboseşte şi se înviorează brusc”


Manualul de Limba şi Literatura Română de la clasa a IV-a conţine informaţii fără nicio bază ştiinţifică. Potrivit manualului, “în Munţii Bucegi, în preajma stâncilor Babele şi Sfinxul există o porţiune de un kilometru pătrat în care organismul nu oboseşte şi se înviorează brusc”. În acelaşi text se mai spune că “este probabil cea mai interesantă descoperire făcută vreodată în România”, fără a preciza însă nicio sursă. De asemenea, elevii mai pot citi că “în credinţa populară românească, se spune că avem de-a face cu legendarul loc dintre cer şi pământ numit Gură de Rai, un spaţiu între cer şi pământ cu caracter sfânt, un loc benefic”.

Manualul este folosit la clasa a patra de unii dintre profesori, fapt care i-a revoltat pe părinţi. Unul dintre părinţi a semnalat acest lucru pe Facebook.


„Ăsta nu-i ceva fotoşop, e un paragraf din lecţia lui fi-mio, care are ca titlu “Parcul Naţional Bucegi – Text informativ”.Nebunul de Vasile Rudan, ăla cu tunelurile de supt Crăpaţi, cred că e mândru de acest manual, în spatele textului vedeţi coperta şi autorii mizeriei de se interpretează manual şi este aprobată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării, cum altfel?! Ştiinţifice!”, a scris Tiberiu Popescu pe pagina sa de Facebook.

Manualul poate fi consultat pe site-ul Ministerului Educației aici.

Printre autorii manualului sunt şi inspectori şcolari: prof. dr. Mirela Mihăescu – inspector școlar şi Ştefan Pacearcă – inspector şcolar pentru învăţământ primar. De asemenea, manualul mai este semnat de Aniţa Dulman – psiholog; Crenguţa Alexe – corpul de metodişti al IȘJ Dâmbovița – învăţământ primar şi Otilia Brebenel – cercetător științific al Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei.

Potrivit Ministerului Educaţiei, manualul a fost aprobat în 2014 pe vremea ministrului Remus Pricopie de către o comisie de specialitate.

Capitolul care conţine fragmentul despre Ministerele Munţilor Bucegi a fost conceput de Aniţa Dulman, psiholog şi fostă învăţătoare.

“Problema este că în legătură cu Bucegii circulă această informaţie, iar eu am pus acest fragment pentru că poţi să le dezvolţi scepticismul faţă de ceva despre care doar se spune. Fragmentul ăsta nu spune despre ce să credem, ci despre ce să nu credem. Îi ajută pe copii să înţeleagă că o credinţă populară nu e adevărată”, a spus Aniţa Dulman.

Psihologul a mai spus că se întâlneşte des cu elevi care merg în Bucegi alături de părinţii lor, iar aceşti elevi văd diversele panouri pe care scrie despre legende le din Bucegi.

“Am pus acest fragment pentru că circulă în cultura populară această legendă despre Bucegi. Eu sunt o mare admiratoare a Bucegilor şi fac în fiecare vară traseul Piatra Arsă Babele, iar pe acest traseu sunt sute de copii aduşi de părinţii lor şi ei văd panourile pe care scrie că “se spune că…”, a mai spus Aniţa Dulman.

“Textul este în manualul de limba română, nu în cel de geografie. Nu e informaţie ştiinţifică, nu le spune nimeni că cineva a descoperit asta. Dacă ţin minte bine am luat informaţia dintr-un manual de georgafie pentru elevi mai mari şi am prelucrat informaţia”, arată profesoara. “[1]

Mai ramane ca indignatii de serviciu, propovaduitorii neomarxismului/progresismului/liberalismului/globalismului, sa faca plangere penala la DNA pentru ca s-a permis in manualul de Limba si Literatura Romana pentru elevii de clasa a IV-a publicarea unor informatii “pseudostiintifice”. Nu radeti, vorbim de neomarxisti, ei sunt in stare!

Furia neomarxistilor/progresistilor ar fi fost si mai mare, daca in manual s-ar fi prezentat fragmente din cartile lui Radu Cinamar, care prezinta descoperirea complexului subteran din Muntii Bucegi si tehnologia avansata care se afla acolo.

Cum sa scrii in manualul de Limba si Literatura Romana pentru elevii de clasa a IV-a despre Misterele din Muntii Bucegi? Cei care au creat acest manual au gresit, inchizitorii neomarxisti/progresisti ar fi vrut sa existe texte, care critica nationalismul romanesc si care sustin casatoriile LGBT, aducerea de imigranti si cenzura internetului (“lupta anti-fake news”). Ipocrizia este ca unele dintre publicatiile care critica acest subiect au postat articole despre acest subiect.

Va recomandam sa cititi:

Baza secretă din Munții Bucegi

În 2003, SUA au amenințat și șantajat România să nu facă publică descoperirea Sălii Proiecțiilor din Munții Bucegi

SURSE

  1. https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-22919954-informatii-pseudostiintifice-intr-manual-romana-pentru-elevii-clasa.htm
  2. Foto: Facebook/Tiberiu Popescu

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Mesajul transmis ambasadei Finlandei și politicienilor români în cazul eliberării copiilor Cameliei Smicală: "Opriți MĂCELUL! Opriți vânzarea de suflete românești! Apărați-le drepturile copiilor! Apărați-le drepturile celor din neam cu voi". Reacția MAE
Milioane de euro pentru UDMR de la Guvernul României și în 2017. Document
În Occident, naționalismul avansează, căci naționalismul nu ține seama de prostia românească
Petiție: Susțineți libertatea de exprimare! Semnați împotriva legii antiromânești a deputatului Vexler!
Comisia de la Veneția - locul de unde "iau lumină" membrii Statului Paralel din România! Membrii Statului Paralel consideră mai importante "recomandările" globaliștilor Comisiei de la Veneția decât Constituția României!
Director la Protecţia Consumatorilor: „Managerul de la Kaufland Odorheiu Secuiesc a spus că româna nu e o condiţie pentru angajare, că ar fi discriminare“
Gheorghe Piperea despre protestele #rezist: Națiune de hoți? Nu! O țară de prăduiți, tâlhăriți și ruinați de hoțul care strigă hoțul cu vocile năimiților săi din presă! Pentru o țară de executați silit și evacuați din case nu se iese în stradă?
Va capitula România în războiul care se dă pe resursele sale?
O nouă încercare. Nou proiect e autonomie a Ținutului Secuiesc depus la Parlament: "E o chestiune de onoare"
Curtea Constituțională a României a stabilit ca Referendumul pentru familie să aibă loc la data de 7 octombrie 2018! Veniți la Referendum și susțineți familia tradițională!
"Taxa pe lăcomie" aplicată băncilor - o taxă importantă pentru România. Globaliștii din România sunt împotriva acestei taxe. Multinaționalele, cele care controlează economia României, vor scumpi prețurile
ONG-iștii #Rezist sunt deranjați de faptul că se dorește un proiect de lege pentru transparentizarea finanțărilor. Aveți ceva de ascuns?
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro