Neomarxiștii/progresiștii din România sunt indignați de faptul că manualul de Limba și Literatura Română pentru elevii de clasa a IV-a prezintă Misterele din Munții Bucegi și anume: Gura de Rai – un loc de un km pătrat, în care organismul nu oboseşte şi se înviorează brusc

Distribuie!by Este mare suparare printre neomarxistii/progresistii “toleranti” din Romania, dupa ce au vazut ca manualul de Limba si Literatura Romana pentru elevii de clasa a IV-a prezinta Misterele din Muntii Bucegi si anume: Gura de Rai – un loc de un km pătrat, în care organismul nu oboseşte şi se înviorează […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Este mare suparare printre neomarxistii/progresistii “toleranti” din Romania, dupa ce au vazut ca manualul de Limba si Literatura Romana pentru elevii de clasa a IV-a prezinta Misterele din Muntii Bucegi si anume: Gura de Rai – un loc de un km pătrat, în care organismul nu oboseşte şi se înviorează brusc.

“Informaţii pseudoştiinţifice într-un manual de română pentru clasa a IV-a: „În Munţii Bucegi există o porţiune de un kilometru pătrat în care organismul nu oboseşte şi se înviorează brusc”


Manualul de Limba şi Literatura Română de la clasa a IV-a conţine informaţii fără nicio bază ştiinţifică. Potrivit manualului, “în Munţii Bucegi, în preajma stâncilor Babele şi Sfinxul există o porţiune de un kilometru pătrat în care organismul nu oboseşte şi se înviorează brusc”. În acelaşi text se mai spune că “este probabil cea mai interesantă descoperire făcută vreodată în România”, fără a preciza însă nicio sursă. De asemenea, elevii mai pot citi că “în credinţa populară românească, se spune că avem de-a face cu legendarul loc dintre cer şi pământ numit Gură de Rai, un spaţiu între cer şi pământ cu caracter sfânt, un loc benefic”.

Manualul este folosit la clasa a patra de unii dintre profesori, fapt care i-a revoltat pe părinţi. Unul dintre părinţi a semnalat acest lucru pe Facebook.


„Ăsta nu-i ceva fotoşop, e un paragraf din lecţia lui fi-mio, care are ca titlu “Parcul Naţional Bucegi – Text informativ”.Nebunul de Vasile Rudan, ăla cu tunelurile de supt Crăpaţi, cred că e mândru de acest manual, în spatele textului vedeţi coperta şi autorii mizeriei de se interpretează manual şi este aprobată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării, cum altfel?! Ştiinţifice!”, a scris Tiberiu Popescu pe pagina sa de Facebook.

Manualul poate fi consultat pe site-ul Ministerului Educației aici.

Printre autorii manualului sunt şi inspectori şcolari: prof. dr. Mirela Mihăescu – inspector școlar şi Ştefan Pacearcă – inspector şcolar pentru învăţământ primar. De asemenea, manualul mai este semnat de Aniţa Dulman – psiholog; Crenguţa Alexe – corpul de metodişti al IȘJ Dâmbovița – învăţământ primar şi Otilia Brebenel – cercetător științific al Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei.

Potrivit Ministerului Educaţiei, manualul a fost aprobat în 2014 pe vremea ministrului Remus Pricopie de către o comisie de specialitate.

Capitolul care conţine fragmentul despre Ministerele Munţilor Bucegi a fost conceput de Aniţa Dulman, psiholog şi fostă învăţătoare.

“Problema este că în legătură cu Bucegii circulă această informaţie, iar eu am pus acest fragment pentru că poţi să le dezvolţi scepticismul faţă de ceva despre care doar se spune. Fragmentul ăsta nu spune despre ce să credem, ci despre ce să nu credem. Îi ajută pe copii să înţeleagă că o credinţă populară nu e adevărată”, a spus Aniţa Dulman.

Psihologul a mai spus că se întâlneşte des cu elevi care merg în Bucegi alături de părinţii lor, iar aceşti elevi văd diversele panouri pe care scrie despre legende le din Bucegi.

“Am pus acest fragment pentru că circulă în cultura populară această legendă despre Bucegi. Eu sunt o mare admiratoare a Bucegilor şi fac în fiecare vară traseul Piatra Arsă Babele, iar pe acest traseu sunt sute de copii aduşi de părinţii lor şi ei văd panourile pe care scrie că “se spune că…”, a mai spus Aniţa Dulman.

“Textul este în manualul de limba română, nu în cel de geografie. Nu e informaţie ştiinţifică, nu le spune nimeni că cineva a descoperit asta. Dacă ţin minte bine am luat informaţia dintr-un manual de georgafie pentru elevi mai mari şi am prelucrat informaţia”, arată profesoara. “[1]

Mai ramane ca indignatii de serviciu, propovaduitorii neomarxismului/progresismului/liberalismului/globalismului, sa faca plangere penala la DNA pentru ca s-a permis in manualul de Limba si Literatura Romana pentru elevii de clasa a IV-a publicarea unor informatii “pseudostiintifice”. Nu radeti, vorbim de neomarxisti, ei sunt in stare!

Furia neomarxistilor/progresistilor ar fi fost si mai mare, daca in manual s-ar fi prezentat fragmente din cartile lui Radu Cinamar, care prezinta descoperirea complexului subteran din Muntii Bucegi si tehnologia avansata care se afla acolo.

Cum sa scrii in manualul de Limba si Literatura Romana pentru elevii de clasa a IV-a despre Misterele din Muntii Bucegi? Cei care au creat acest manual au gresit, inchizitorii neomarxisti/progresisti ar fi vrut sa existe texte, care critica nationalismul romanesc si care sustin casatoriile LGBT, aducerea de imigranti si cenzura internetului (“lupta anti-fake news”). Ipocrizia este ca unele dintre publicatiile care critica acest subiect au postat articole despre acest subiect.

Va recomandam sa cititi:

Baza secretă din Munții Bucegi

În 2003, SUA au amenințat și șantajat România să nu facă publică descoperirea Sălii Proiecțiilor din Munții Bucegi

SURSE

  1. https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-22919954-informatii-pseudostiintifice-intr-manual-romana-pentru-elevii-clasa.htm
  2. Foto: Facebook/Tiberiu Popescu

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Distrugerile din pădurile României. Cum au încercat autorităţile să ascundă furtul de lemn de fag
Protocoalele dintre SRI și parchete au fost create la inițiativa globaliștilor SUA-UE-Soros cu scopul de a transforma România într-un stat totalitar
Despre neoliberalism și originile sale. Neoliberalismul, controlul oligarhiei bancar-corporatiste asupra oamenilor. Neoliberalismul înseamnă privatizări, liberalizări, descentralizare, regionalizare, diminuarea rolului statului în economie, facilităţi fiscale pentru corporaţii şi bănci, reducerea asistenţei şi ajutoarelor sociale, acorduri cu FMI, "investitori străini", scumpirea prețurilor și sărăcirea oamenilor
În Occident, naționalismul avansează, căci naționalismul nu ține seama de prostia românească
Statul Paralel protestează împotriva legii răspunderii magistraților! Magistrații #Rezist protestează împotriva legii răspunderii magistraților și cere amânarea deciziilor CCR pe Legile Justiției până la primirea avizului Comisiei de la Veneția! Deciziile Curții Constituționale a României sunt obligatorii!
Înalta Curte a oprit jaful de la Nadăș. Un sat întreg fusese retrocedat ilegal unor falși moștenitori
UDMR dorește autonomie după modelul Cataloniei! Antal Arpad: Ce se întâmplă în Spania e un lucru bun! Extremiștii unguri trebuie expulzați din România! Propaganda pentru autonomia "Ținutului Secuiesc" reprezintă o amenințare la adresa Securității Naționale!
Ambasada Suediei a postat un clip pro-gay în timp ce Senatul României a votat organizarea referendumului pentru familia tradiţională. Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie va avea loc pe 7 octombrie 2018! Veniți la Referendum și susțineți familia tradițională!
Legea răspunderii magistraților: Judecătorii și procurorii vor răspunde material pentru erorile judiciare
Iaşi, locul de naştere al francmasoneriei româneşti
Procurorii DNA, mai bogați ca marii corupți
Pact pentru autonomia "Ținutului Secuiesc", semnat de cele trei formațiuni maghiare din România! Toți cei care promovează autonomia "Ținutului Secuiesc" trebuie expulzați din România! Promovarea autonomiei "Ținutului Secuiesc" reprezintă o amenințare la adresa Securității Naționale a României!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică, care deține o arhivă uriașă de informații. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro