Nikola Tesla: Energia wireless și avioanele supersonice alimentate cu energie electrică

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Energia Wireless

În 1901, Tesla a procurat suma de 150.000 de dolari de la bacherul J.P. Morgan pentru a construi un turn sub formă de ciupercă de 56 de metri înălţime. Cu ajutorul turnului ar fi fost posibilă trimiterea mesajelor, a apelurilor telefonice şi a imaginilor de-a lungul Oceanului Atlantic.


La începutul lucrărilor pentru structura denumită Turnul Wardenclyffe, Tesla a susţinut că doreşte să alimenteze cu electricitate oraşul New York prin intermediul aerului. Însă Morgan nu a dorit să mai finanţeze şi alte idei ale inventatorului. Tesla a abandonat proiectul în 1906 înainte de a deveni operaţional, Turnul Wardenclyffe fiind distrus în 1917.

Avioanele supersonice alimentate cu energie electrică


Din copilărie, Tesla a fost fascinat de zbor. Combinând cunoştinţele pe care le avea privind electricitatea şi ingineria mecanică, a început să proiecteze noi tipuri de maşinării aviatice, după eşecul din proiectul Turnului Wardenclyffe.

În cadrul unui articol din iulie 1919, Tesla discuta despre dezvoltarea unei aeronave supersonice care ar zbura la o distanţă de aproximativ 13 kilometri deasupra pământului la o viteză care le-ar fi permis pasagerilor să călătorească din New York City în Londra în doar trei ore. De asemenea, Tesla dorea ca aeronava să fie alimentată de energie electrică transmisă wireless de la centralele electrice aflate la sol.”

Sursa: https://yogaesoteric.net/o-alta-inventie-a-lui-tesla-ascunsa-omenirii-aparatul-fotografic-pentru-ganduri

Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...