Nikola Tesla și mașina cu energie nelimitată (1931)

Distribuie!

„În 1931, cu finanţare din partea Pierce-Arrow şi George Westinghouse, a fost selectată o maşină Pierce-Arrow din 1931 pentru a fi testată în incinta fabricii din Buffalo, New York. Motorul normal cu ardere internă a fost îndepărtat şi a fost înlocuit cu un motor electric de 80 de cai putere şi 1800 rotaţii pe minut care a fost conectat la ambreiaj şi la cutia de viteze. Motorul pe curent alternativ avea o lungime de un metru şi un diametru de 75 cm. Cablurile de alimentare cu energie electrică au fost lăsate afară, pentru a demonstra că nu există nicio sursă externă de alimentare.

La data stabilită, Nikola Tesla a sosit din New York şi a inspectat automobilul Piece-Arrow. Apoi, a mers la un magazin local de electronice de unde a cumpărat mai multe tipuri de tuburi, cabluri şi rezistoare. A confecţionat apoi o cutie de 60 cm lungime, 30 cm lăţime şi 15 cm înălţime care să adăpostească circuitul.


Cutia a fost aşezată pe scaunul din faţă, cablurile au fost conectate la motorul răcit cu aer. Două ace cu un diametru de aproximativ o jumătate de cm ieşeau cam 7,5 cm în afara cutiei. Domnul Tesla a urcat la volan, a introdus acele până la capăt în cutie şi a declarat: „Avem curent”. A introdus apoi maşina în viteză, iar aceasta s-a pus imediat în mişcare.

Acest automobil, alimentat de un motor pe curent altenativ, atingea viteze de până la 150 km/h şi funcţiona mai bine decât orice alt motor cu ardere internă din vremea aceea. Vehicolul a fost testat timp de o săptămână, interval în care mai multe ziare din Buffalo au acoperit evenimentul. Atunci când a fost întrebat de unde vine curentul, Tesla a răspuns „De la eterul din jurul nostru”.


Au fost voci la vremea aceea care au sugerat că Tesla nu era decât un nebun şi că avea ceva legături cu forţele malefice ale Universului. Înfuriat de aceste zvonuri, Tesla şi-a luat misterioasa cutie din maşină şi s-a întors la laboratorul său din New York.

După câte se pare secretul lui a murit o dată cu el. Se spune că Tesla ar fi reuşit cumva să exploateze câmpul magnetic al Pământului. El a reuşit să atragă cantităţi extraordinare de electricitate prin întreruperea acestor linii de forţă sau făcându-le să se multiplice. Natura acestui dispozitiv rămâne însă un mister.”[1]

Nikola Tesla si energia nelimitata

„Intenția lui Tesla a fost să condenseze energia prinsă între pământ și atmosfera superioară și să o transforme într-un curent electric. El a imaginat soarele ca pe o imensă minge de electricitate, încărcată pozitiv cu un potențial de aproximativ două sute de miliarde de volți.

Pe de altă parte, pământul este încărcat cu energie electrică negativă. Forța electrică extraordinară dintre aceste două corpuri a constituit, cel puțin parțial, ceea ce el a numit energia cosmică. A variat de la zi la noapte și de la sezon la sezon, dar este întotdeauna prezentă.

La începutul anului 1931, Tesla anunța în The Brooklyn Eagle că „am exploatat razele cosmice și le-am făcut să acționeze un dispozitiv mobil. Acum mai bine de 25 de ani am început eforturile mele de a exploata razele cosmice și am reușit. Energia electrică este peste tot. prezentă, în calități nelimitate. Această nouă putere pentru conducerea mașinilor lumii va fi derivată din energia care funcționează în univers, fără a fi nevoie de cărbune, gaz, petrol sau orice alt combustibil „.

Acest lucru a atras atenția lui J.P. Morgan, care a oferit finanțare pentru turul forței lui Tesla, turnul Wardenclyffe din New York, un emițător de mărire masiv, cunoscut și sub numele de oscilator armonic de mare putere. Turnul Wardenclyffe a fost construit pentru a avea o înălțime de 187 de picioare și ancorat la 300 de picioare în pământ.

Când Marconi l-a bătut pe Tesla la transmisia radio fără fir peste Atlantic, Tesla și-a schimbat planul pentru turnul Wardenclyffe de a transmite energie liberă către toată lumea.

Energie radiantă
Energia electrică, radiantă, din tot universul, la care Tesla s-a referit și pe care ar folosi-o pentru a furniza energie fără fir tuturor invențiilor și descoperirilor sale, s-a remarcat ca un beneficiu potențial mai mare pentru întreaga umanitate ca urmare a descoperiri sale a energiei radiante.

Abia după efectuarea unor teste experimentale exhaustive timp de trei ani, Tesla a anunțat această descoperire într-o lucrare publicată în decembrie 1892, intitulată „Disiparea electricității”. Energia radiantă este întotdeauna acolo în atmosfera noastră.

Energia radiantă include radiația solară de la soare, precum și razele cosmice de la stele. Dispozitivele noi și variate de energie liberă valorifică această putere pentru a produce electricitate.”[2]

SURSE

  1. https://www.lovendal.ro/wp52/tesla-a-inventat-inca-din-1931-automobilul-electric-ce-mergea-cu-150-kmh-care-se-alimenta-cu-eter
  2. https://playtech.ro
  3. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...