Nimic nu e solid, totul e energie – oamenii de știință explică fizica cuantică

Distribuie!

„S-a tot scris despre acest subiect, dar parca niciodata nu este suficient. Lumea fizicii cuantice este stranie si arunca lumina asupra adevarului despre lumea noastra in feluri greu de acceptat pentru cadrul existent al cunoasterii actuale.

Ceea ce percepem ca lumea materiala fizica nu este, de fapt, deloc nici materiala si nici fizica, ci este chiar foarte departe de a fi asa. Acest lucru a fost dovedit in nenumarate randuri de multi fizicieni laureati cu Premiul Nobel (precum si de alti oameni de stiinta din intreaga lume), iar unul dintre acestia este Niels Bohr, un fizician danez care a adus contributii semnificative la intelegerea structurii atomice si la teoria cuantica.


“Daca mecanica cuantica nu te-a socat profund, inseamna ca nu ai inteles-o inca. Tot ce numim real este alcatuit din lucruri care nu pot fi considerate reale.” – Niels Bohr

La inceputul secolului al 19-lea, fizicienii au inceput sa exploreze relatia dintre energie si structura materiei. Pe parcursul acestor intreprinderi, convingerea unui univers newtonian material, care se afla in centrul cunoasterii stiintifice, a fost abandonata si inlocuita cu intelegerea ca materia nu este altceva decat o iluzie. Oamenii de stiinta au inceput sa admita ca Universul este facut in intregime din energie.


“In ciuda succesului empiric de neegalat al teoriei cuantice, simpla sugestie ca poate fi efectiv o descriere reala a naturii este inca privita cu cinism, lipsa de intelegere si chiar manie.” (T. Folger, “Quantum Shmantum”; Discover 22:37-43, 2001)

Fizicienii de fizica cuantica au descoperit ca atomii fizici sunt facuti din vortexuri de energie care se invart si vibreaza in mod constant, fiecare dintre acestia radiind propria semnatura energetica unica. De aceea, daca vrem cu adevarat sa ne observam pe noi insine si sa aflam ce suntem, suntem fiinte de energie si vibratie, radiind propria semnatura energetica unica – este un fapt pe care fizica cuantica l-a dovedit in mai multe randuri.

Suntem mult mai mult decat ceea ce ne percepem pe noi insine a fi si a venit timpul sa incepem sa ne privim in aceasta lumina. Cine a observat compozitia unui atom la microscop a vazut un vortex mic, invizibil, ca o tornada, cu un numar infinit de vortexuri mici de energie, denumiti quarki si fotoni. Acestia alcatuiesc structura unui atom. Daca maresti si mai mult compozitia unui atom, nu vei mai vedea nimic, vei observa un gol fizic. Atomul nu are o structura fizica, noi nu avem o structura fizica, lucrurile fizice nu au, de fapt, niciun fel de structura fizica! Atomii sunt facuti din energie invizibila, nu din materie tangibila.

“Treci peste si accepta aceasta concluzie de necontestat. Universul este imaterial – mental si spiritual”– Richard Conn Henry, profesor de fizica si astronomie la Universitatea Johns Hopkins (citat luat din „universul mental”)

Este o adevarata dilema, nu? Experienta ne spune ca realitatea noastra este alcatuita din lucruri materiale fizice, si ca este o lume obiectiva independenta. Descoperirea ca universul nu este o adunare de parti fizice, asa cum sugereaza fizica newtoniana, ci provine dintr-o combinatie holistica de unde energetice imateriale, isi are originea in lucrarile lui Albert Einstein, Max Planck si Werner Heisenberg, printre altii.”[1]

Mai multe, pe larg, aici -> https://viataverdeviu.ro/fizica-cuantica-energie

SURSE

  1. https://viataverdeviu.ro/fizica-cuantica-energie
  2. Foto: viataverdeviu.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...