NORAD, baza americană din Munții Cheyenne

by “NORAD, baza americana de 20 de miliarde de dolari NORAD, o baza americana ultrasecreta, se afla ascunsa in adancul muntilor Cheyenne, din Colorado, acoperita de circa 600 de metri de granit, cu peste 5 kilometri de tuneluri situate in spatele a doua usi masive de otel, blindate, cantarind fiecare […]
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

“NORAD, baza americana de 20 de miliarde de dolari

NORAD, o baza americana ultrasecreta, se afla ascunsa in adancul muntilor Cheyenne, din Colorado, acoperita de circa 600 de metri de granit, cu peste 5 kilometri de tuneluri situate in spatele a doua usi masive de otel, blindate, cantarind fiecare cate 25 de tone.

Intregul edificiu este situat pe o retea de arcuri de mare putere, incorporate in fundatiile cladirilor si care au rolul de a absorbi socurile puternice, provenite de la un eventual atac cu bombe de mare putere, inclusiv atomice.


Astfel, aceasta fortareata este considerata inexpugnabila, iar misiunea sa este aceea de a detecta, urmari si identifica orice obiect facut de mana omului atat in interiorul cat si in afara atmosferei terestre.

Baza secreta NORAD a fost conceputa de americani in urma lansarii primului satelit sovietic (Sputnik 1) in 1957 si a presupus o desfasurare de forte de mare anvergura.


In doar 357 de zile, s-au excavat 630.000 tone de granit, s-a folosit tehnica de ultima generatie si s-au investit circa 20 de miliarde de dolari, la pretul actual.

Roadele au fost pe masura si mini-orasul ridicat in acele timpuri este in masura chiar si in zilele noastre sa poarte un razboi cu cea mai mare amenintare militara actuala, indiferent ca se numeste Rusia, China sau orice alta natiune cu ganduri belicoase.

Procesul de inchidere/deschidere a celor doua usi, care impreuna cantaresc 50 de tone, dureaza 45 de secunde. Odata inchise usile, intreg complexul intra in regim de autonomie. Motoare de mare capacitate produc energia necesara functionarii intregului mini-oras.

Proiectat inca de la inceput pe principiul sustinerii unei perioade indelungate de autonomie in cazul unor atacuri din partea inamicului, complexul consuma in fiecare zi cantitati impresionante de energie.

Pentru buna functionare a Centrelor de comanda situate in muntele Cheyenne, un complicat labirint de motoare, conducte, supape si robinete asigura zilnic “hrana” pentru calculatoarele ultraperformante si aparatura de urmarire pe care militarii din Cheyenne o folosesc pentru a monitoriza fiecare traseu aerian si naval.

Mai mult, in timpul unei crize, prin sigilarea portilor complexului, acesta trece automat pe generatoare autonome de energie, care il decupleaza total de exterior.
Siguranta si pozitia strategica au fost elementele primordiale in alegerea construirii acestei baze.

Colorado Springs e situat in centrul Statelor Unite si exista un mare avantaj din punct de vedere al timpului de avertizare in caz de atac.

Apoi s-a studiat activitatea seismologica. Zona muntelui Cheyenne nu este expusa cutremurelor. Prezenta Academiei Fortelor Aeriene, a Bazei Militare Fort Carson si Aerobazei Peterson in Colorado Springs au contribuit la luarea deciziei in acest sens.

In interior, camere de luat vederi fixe si mobile supravegheaza orice miscare a persoanelor prezente.

In complex sunt 15 cladiri-laboratoare, total separate una de alta. Sunt toate asezate pe arcuri groase, pentru atenuarea eventualelor socuri.

In Cheyenne lucreaza, prin rotatie la cate 10 zile, 5 echipe de experti – cei mai buni – provenind din Armata, Marina, Corpul Puscasilor Marini, Fortele Aeriene Americane si fortele armate Canadiene. In total, personalul numara circa 800 de suflete, care locuiesc in orasul “presat” de cei 600 metri de granit deasupra, si sigilat de doua usi gigantice, “blast doors”, fiecare de 25 de tone.

In timpul “Razboiului rece” usile au fost mereu inchise. In prezent, accesul in incinta muntelui este strict limitat.

Un rol important in misiunea Comandamentului il are asa numitul STRATCOM – Comandamentul Strategic, care furnizeaza informatia. Modul in care se face comunicarea si timpul necesar transmiterii informatiei sunt vitale.

Metodele folosite pentru a conversa in timp real sunt prin “chat room”, exact cum fac internautii din ziua de astazi: Instant Messaging.

In trecut, comunicarea se facea pe sistem vertical. Raportarea se facea catre sef pe linie ierarhica. Astazi, sistemul este orizontal. Informatia este transmisa in toate punctele de interes in acelasi timp.

Ultima “jucarie” proiectata pentru a ajuta desfasurarea activitatii in bune conditii in STARTCOM se numeste Sea-Based X Band Radar si este inconjurat de un mare secret. E un radar imens, inalt de 86 de metri, pluteste pe Ocean si calatoreste din Hawaii pama in Alaska fara probleme. Cand valurile sunt prea puternice, se scufunda ca un submarin si are capacitatea de a sta neclintit.

Pentru a se scutura de greutatea vigilentei constante, Colorado Springs are un alt secret foarte strict pastrat. Nume de Cod: The Golden Bee – un pub autentic englez, situat la poalele Muntelui Cheyenne.

Aici, in orice vineri dupa-amiaza pot fi gasiti zeci de “watch officers” spaland granitul din gat si greutatea de pe umeri cu un yard (0,9 metri) de bere Ale, alaturi de o placinta autohtona.

Putin dupa, pot fi auziti cantand alaturi de pianistul ce-si face aparitia la ora 20:30 fix. Grija lumii si a bombelor nucleare e pusa deoparte. Aparatorii Americii simt viata din cand in cand, chiar si in conditiile de maxima securitate din Complex.”[1]

SURSE

  1. http://www.ziare.com/magazin/stiri-magazin/norad-baza-americana-de-20-de-miliarde-de-dolari-1250495
  2. Foto: Internet

Citiți și...

15 tone de uraniu sărăcit aruncate peste Serbia. TOATE statele NATO care i-au bombardat pe sârbi în 1999, date în judecată de o echipă internațională de avocați
SUA dă înapoi în criza nord coreeană
SUA au testat bomba nucleară B61
Donald Trump ameninţă să „distrugă în totalitate“ Coreea de Nord! SUA dorește să aducă "democrația" în Coreea de Nord, așa cum au adus-o în Irak, Afganistan, fosta Iugoslavie, Vietnam...
SUA și Coreea de Sud dau înapoi în fața lui Kim: "Nu v-am declarat război!"
Americanii avertizează Belgradul: „Nu vă atingeți de suveranitatea Kosovo” Replica președintelui sârb: „Voi sunteți cei care ați încălcat integritatea teritorială a Serbiei, acum 9 ani”
"America este inamicul numărul unu" al Iranului, afirmă ayatollahul Ali Khamenei. "Cooperarea noastră poate izola America (...). Eşecul teroriştilor susţinuţi de Statele Unite în Siria nu poate fi negat, însă americanii îşi continuă comploturile"
Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a recunoscut că secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a venit la București pentru a se interesa de achiziţia rachetelor Patriot! În colonia România, SUA le ordonă politicienilor români ce decizii să ia!
CIA neagă orice implicare în manifestațiile din Iran! CIA a recunoscut public că, în 1953, a orchestrat lovitura de stat din Iran pentru înlăturarea premierului Iranului, Mohammad Mossadegh!
Siria susține că SUA au evacuat mai mulți lideri ai Stat Islamic din Siria! Organizația teroristă ISIS a fost creată și finanțată de către SUA în timpul "Primăverii Arabe" (2010 - 2011), cu scopul de a-l elimina pe Președintele Siriei, Bashar al-Assad!
Dumitru Iliescu, fost şef SPP: Iniţierea protocoalelor, opera CIA, care a corupt repede conducerea SRI
SUA: Colegiul Sfintei Cruci pornește cruciada împotriva simbolurilor creștine pentru a nu încuraja „islamofobia”
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul Intelligence România (DIR)

Departamentul Intelligence România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro