Noul computer de la Google, de 100 milioane de ori mai rapid decât un PC

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Google a declarat că laboratorul lor de inteligenţă artificială poate să dovedească în sfârşit funcţionalitatea computerului lor cuantic.

În 2013 Google şi NASA au anunţat că lucrează la computerul cuantic D-Wave X2, despre care se presupunea că va fi de 100 de milioane de ori mai rapid decât un PC şi că va putea să rezolve anumiţi algoritmi în câteva secunde.


Harmun Neven, directorul departamentului de inginerie, a declarat: ,,Pentru o anumită problemă, construită cu atenţie, am obţinut un rezultat într-un timp de 100 de milioane de ori mai mai scurt. Am constatat că în cazul problemelor ce implică aproape 1000 de varabile binarenormalizarea cuantică depăşeşte semnificativ omologul ei clasic, normalizarea simulată.”

Computerul găseşte ,,cea mai eficientă metodă de a efectua o sarcină atunci când este pus în faţa mai multor opţiuni” şi reprezintă cheia dezvoltării următoarei generaţii de inteligenţă artificială.


Scepticii sunt curioşi dacă se apelează într-adevăr la fizica cuantică pentru a rezolva algoritmii, însă Google şi NASA spun că vor dovedi asta în curând.

Octavian Cătuşanu”[1]

SURSE

  1. https://www.sursazilei.ro/noul-computer-de-la-google-de-100-de-milioane-de-ori-mai-rapid-decat-un-pc
  2. Foto: sursazilei.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...

Citește mai multe:
A asculta este, uneori, acelaşi lucru cu a vindeca!

Omul şi scorpionul

Cum s-a umplut presa internaţională de fake news despre protestele din România

În 1974, paranormalul Boris Ermolaiev a participat la o serie de experimente la Universitatea din Moscova. S-a raportat că Ermolaiev are capacitatea de a suspenda (levita) obiectele în aer prin concentrarea energiei psihice într-un anumit punct focal în spaţiu

Covid-19 și elita tehnocrată

Închide