„Nu vrem să devenim o colonie americană!” Proteste în Chile și Peru împotriva Parteneriatului transpacific

Distribuie!

Mai mulți oameni au protestat în Peru și Chile față de Parteneriatul Transpacific, un acord major care implică 12 state și care a dus la crearea celei mai mari zone de liber schimb din lume ”Nu vrem să devenim o colonie americană”, au scandat manifestanții, potrivit Channel 4.

1391241187-protest-against-transpacific-partnership-in-san-francisco_3812647

Parteneriatul controversat a fost semnat vineri de către cele 12 state în Auckland, Noua Zeelandă, informează peruthisweek.com. Acesta este considerat unul dintre cele mai importante acorduri din istorie, implicând Australia, Brunei, Canada, Chile, Japonia, Malaezia, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Sinapore, Vietnam și Statele Unite. Acestea împreună fac 40% din economia mondială.


Susținătorii săi consideră că acesta va permite accesul comercianților pe mai multe piețe și va alimenta concurența, astfel încât economiile se vor dezvolta. Pe de altă parte, opozanții vorbesc despre pierderea locurilor de muncă și o mai mare inegalitate, inclusiv favorizarea multinaționalelor.

SURSE


  1. http://www.b1.ro/stiri/externe/nu-vrem-sa-devenim-o-colonie-americana-proteste-in-chine-si-peru-impotriva-parteneriatului-transpacific-video-139592.html

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...