NY Times prins cu manipularea opiniei publice cu privire la atacul din Siria!

Distribuie!by “New York Times a trecut cu vederea detaliile vitale despre povestea pe care președintele sirian Bashar Al-Assad a folosit arme chimice pentru a-și ucide propriul popor, a declarat un fost oficial ONU la nivel înalt pentru Radio Sputnik. Aceasta este modalitatea clasică prin care ziarele manipulează opinia publică ori […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

New York Times a trecut cu vederea detaliile vitale despre povestea pe care președintele sirian Bashar Al-Assad a folosit arme chimice pentru a-și ucide propriul popor, a declarat un fost oficial ONU la nivel înalt pentru Radio Sputnik. Aceasta este modalitatea clasică prin care ziarele manipulează opinia publică ori de câte ori este nevoie.

Assad nu avea nici un motiv să folosească arme chimice într-o bătălie care a fost deja câștigată, au explicat diplomații Sputnik News săptămâna aceasta. Cu toate acestea, New York Times raportează că războiul chimic a fost folosit din motive militare și politice.


Dar forțele anti-Assad au convenit deja să plece, așa cum a declarat Alfred de Zayas, un oficial de rang înalt al ONU. Nu avea niciun sens ca armata lui Assad să arunce cu gaz chimic și să omoare atâția oameni.

New York Times este un alt exemplu de știri false și de manipulare a opiniei publice”, a spus de Zayas.


Chiar dacă Donald Trump a făcut numeroase acuzații cu privire la acest eveniment, nu există dovezi clare. Și atunci când nu există, politicienii apelează la mass-media pentru a schimba perspectiva globală. Este una dintre cele mai ușoare metode pentru a manipula și a ascunde sau deforma adevărul.

Șeful pentagonului, James Mattis, a recunoscut joi că, deoarece „nu avem trupe, nu suntem angajați în luptă acolo … nu vă pot spune că avem dovezi ” că gazul a atacul a fost realizat de trupele lui Assad.

Un alt diplomat, Peter Ford, fost ambasador britanic în Siria, a declarat că Assad nu ar fi avut niciun motiv să arunce gazul peste trupele rebele pentru că deja câștigase bătălia de la Douma.

„Trebuie să fiți absolut naivi să credeți că Assad vedea vreun avantaj în acest lucru „, susține Peter Ford.

 

 

Reprezentantul special al Organizației Națiunilor Unite pentru Siria, Staffan de Mistura, a explicat luni, la reuniunea de urgență a Consiliului de Securitate al ONU, că rapoartele de la evenimentul din Douma sunt realizate de presă și nu există nicio dovadă că această poveste ar fi fost reală.

Cu toate acestea, presa pro-americană a scris numeroase articole prin care îl arăta cu degetul pe Assad pentru atacul cu gaz din Douma. Aceasta este o pură manipulare, iar știrile de acest gen nu fac altceva decât să provoace la ură și război. Acestea sunt adevăratele Fake News.”[1]

SURSE

  1. https://www.efemeride.ro/ny-times-prins-cu-manipularea-opiniei-publice-cu-privire-la-atacul-din-siria
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro