• Fără categorie

O activistă și feministă a identificat problema: Pansamentele medicale sunt ALBE! Sunt rasiste!

Distribuie!

„O jurnalistă și activistă anti-rasism din Franța s-a indignat pe rețelele de socializare împotriva pansamentelor și bandajelor albe. Pe care le consideră „rasiste”.

Autoare a cărții intitulate „Racisme mode d’emploi”, jurnalista Rokhaya Diallo este renumită pentru că a acuzat Franța de „rasism de stat”, a apărat taberele de vară rezervate non-albilor dar și pentru că s-a opus legii împotriva simbolurilor religioase din școli. Se definește drept o „feminist decolonialistă”, motiv pentru care luptă împotriva rasismului cu fiecare fibră a ființei sale.
Datorită unei activiste înfocate ca Rokhaya Diallo, rasismul este vânat la fiecare colț al vieții cotidiene, inclusiv când vine vorba de pansamente, scrie valeursactuelles.com. 
Site-ul preia postarea de pe Twitter a jurnalistei, în care se scrie, din păcate pentru ea, negru pe alb:  „Compresa din centrul bandajelor este albă”. Iar comentariul celor de la site-ul citat este următorul:  „Dacă urmăm această postare a doamnei, nu suntem departe de a comite o crimă împotriva umanității”.
Unui internaut care i-a atras atenția că există și bandaje transparente, activista i-a răspuns că un bandaj alb se poate vedea pe pielea neagră, la fel și bandajele cu bandă adezivă roz. În schimb, persoanele albe pot beneficia de pansamente mai discrete. Deci, discriminare!
Frământările existențiale ale activistei franceze par desprinse din teatrul absurdului.
„Dar de ce ne orientăm spre pansamente transparente sub care tifonul alb rămâne vizibil, când banda adezivă ar putea fi maronie și să-l acopere?”, se  întreabă Diallo. Replicile ironice ale internauților pe tema culorii pansamentelor au făcut-o pe Diallo să-și șteargă postarea.”[1]

SURSE


  1. https://www.activenews.ro/externe/O-activista-si-feminista-a-identificat-problema-Pansamentele-medicale-sunt-ALBE-Sunt-rasiste-150740
  2. Foto: activenews.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...