O bacterie descoperită încă din 1976 este capabilă de a converti metalele toxice în aur pur

Distribuie!

„Cu toții am citit în copilărie povestea fraților Grimm, Gâsca de aur. Ei bine, o echipă de cercetători de la University Halle-Wittenberg sunt aproape de a face povestea reală, pentru că au descoperit modul în care bacteriile Cupriavidus metallidurans metabolizează metale toxice şi excretă pepite de aur de 24 de carate.

 

Potrivit celor de la Iflscience.com, bacteria neobișnuită a fost descoperită în anul 1976, în nămolul unei fabrici de prelucrare a metalelor din Belgia. Capacitatea sa dea  crește pe o clorură toxică de aur, pentru a genera aur pur, a fost descoperită în 2009.


Se pare că Cupriavidus metallidurans se hrăneşte cu cupru, dar modul de absorbţie a cuprului implică şi absorbţia aurului asociat. Deoarece nu metabolizează aurul, îl elimină în final sub formă de mici nuggeturi, atât de mici încât abia măsoară câțiva nanometri în diametru. Ideea este că bacteria poate converti un vas plin de clorură de aur, în aur pur, într-o săptămână.

“În afară de metalele toxice grele, condițiile de viață în aceste soluri nu sunt rele. Dacă un organism alege să supraviețuiască aici, trebuie să găsească o cale de a se proteja de aceste substanțe toxice”, a declarat profesorul senior Dietrich H. Nies, microbiolog la Universitatea Martin Luther Halle-Wittenberg.


Oare această descoperire ar putea revoluționa la un moment dat piața producției de aur? E greu de spus, dar este limpede că viitorul ne rezervă nenumărate surprize!

sursa: http://www.iflscience.com/chemistry/we-finally-know-why-a-bacterium-produces-gold-nuggets/”

Sursa: Radu Ungureanu – http://www.cunoastelumea.ro/o-bacterie-descoperita-inca-din-1976-este-capabila-de-a-converti-metalele-toxice-in-aur-pur/

Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...