O campanie anti-națională

by “Evreii originari din România au știut să fie loiali față de patria lor de adopție. Cu excepția acelora care s-au cățărat în fruntea nomenclaturii comuniste fie pentru avantaje materiale, fie pentru a se răzbuna pentru suferințele îndurate în timpul războiului, adepții credinței mozaice s-au „bucurat” de același tratament inuman […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Evreii originari din România au știut să fie loiali față de patria lor de adopție. Cu excepția acelora care s-au cățărat în fruntea nomenclaturii comuniste fie pentru avantaje materiale, fie pentru a se răzbuna pentru suferințele îndurate în timpul războiului, adepții credinței mozaice s-au „bucurat” de același tratament inuman din partea autorităților ca și majoritatea românilor creștini.

Unii au reușit să emigreze în Israel în vreme ce alții au înfruntat temnițele comuniste ori constrângerile sociale. Aceeași loialitate au păstrat-o evreii și după căderea regimului comunist. Comunitatea nu a fost deranjată de faptul că în media românească se vorbea despre unele personalități al căror trecut fusese legat de Mișcarea Legionara dar care jucaseră un rol important în cultura româneasca și universală.
Dar iată că Institutul Elie Wiesel, care se ocupă cu studiul Holocaustului și care a reușit să-i determine pe deputați și senatori să voteze controversata Lege anti-legionară, a considerat că anumite străzi, monumente ori instituții de învățământ nu pot purta numele de Mircea Eliade, Radu Gyr, Petre Tuțea sau Mircea Vulcănescu tocmai datorită acestei apartenențe. Demersul este cu atât mai absurd cu cât intelectualii mai sus menționați nu au fost nici torționari, nici persecutori ai evreilor ori instigatori la ură, ci simpli membri ai unei Mișcări care a comis, într-adevăr, unele regretabile excese dar care nu a primit din partea Tribunalului de la Nurenberg, cea mai înaltă autoritate în judecarea crimelor și a criminalilor de război, calificativul de fascistă.
Situația este cu atât mai gravă cu cât conducerea Institutului continuă să exercite presiuni asupra autorităților centrale ori locale pentru a-și atinge scopul. Iar asta nu poate fi interpretat decât ca o sfidare la adresa memoriei acestor intelectuali și a poporului român.”[1]

SURSE


  1. http://www.activenews.ro/stiri-social/O-campanie-anti-nationala-144462
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Strategia națională de educație parentală - drumul spre un Barnevernet românesc
Globaliștii SUA-UE-Soros, cei care au creat Statul Paralel din România, vor pierde războiul pe care l-au declanșat împotriva românilor!
Patronul Hexi Pharma a fost asasinat pentru că știa prea multe!
Strategia de distrugere a neamului românesc
Unirea dintre Romania si Moldova este o speculatie politica a UE ! UE nu este interesata de aceasta unire, ci de a atrage un stat in acest spatiu european !
Document DNA: 3000 euro/zi costă filajul SRI! SRI a cheltuit sume uriașe pe interceptări. 540.000 euro filajul unei persoane pe 6 luni. Cine a aprobat asemenea cheltuieli? Oficial, SRI a pus în operare 248.711 de mandate în perioada 2005-2014, ceea ce înseamnă la o medie de 6 luni/persoană peste 134 miliarde euro. Cu banii aceștia, aveam toate autostrăzile și utilitățile naționale realizate!
SRI vrea să spargă telefoanele mobile, mailurile și conturile de socializare
Fostul judecător al Curții Constituționale a României, Toni Greblă, a fost achitat, după ce DNA l-a executat la comanda SRI! Toni Greblă s-a opus legilor Big Brother dorite de către SRI!
Ungaria și Polonia au apărat poziția statului român în ceea ce privește nerecunoașterea căsătoriei gay la Curtea Europeană de Justiție. CNCD, instituție finanțată din bani publici, s-a poziționat contra propriului stat!
Cum au încercat autorităţile să ascundă furtul de lemn de fag
Macovei și Oana Pellea fac expoziție #Rezist la Parlamentul European
Înregistrări din interiorul Mișcării #Rezist: Globaliștii finanțează protestele pentru a da jos Guvernul României cu scopul de a prelua conducerea României. “Suntem presați din exterior să punem osul la treabă”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro