O campanie anti-națională

Distribuie!

„Evreii originari din România au știut să fie loiali față de patria lor de adopție. Cu excepția acelora care s-au cățărat în fruntea nomenclaturii comuniste fie pentru avantaje materiale, fie pentru a se răzbuna pentru suferințele îndurate în timpul războiului, adepții credinței mozaice s-au „bucurat” de același tratament inuman din partea autorităților ca și majoritatea românilor creștini.

Unii au reușit să emigreze în Israel în vreme ce alții au înfruntat temnițele comuniste ori constrângerile sociale. Aceeași loialitate au păstrat-o evreii și după căderea regimului comunist. Comunitatea nu a fost deranjată de faptul că în media românească se vorbea despre unele personalități al căror trecut fusese legat de Mișcarea Legionara dar care jucaseră un rol important în cultura româneasca și universală.
Dar iată că Institutul Elie Wiesel, care se ocupă cu studiul Holocaustului și care a reușit să-i determine pe deputați și senatori să voteze controversata Lege anti-legionară, a considerat că anumite străzi, monumente ori instituții de învățământ nu pot purta numele de Mircea Eliade, Radu Gyr, Petre Tuțea sau Mircea Vulcănescu tocmai datorită acestei apartenențe. Demersul este cu atât mai absurd cu cât intelectualii mai sus menționați nu au fost nici torționari, nici persecutori ai evreilor ori instigatori la ură, ci simpli membri ai unei Mișcări care a comis, într-adevăr, unele regretabile excese dar care nu a primit din partea Tribunalului de la Nurenberg, cea mai înaltă autoritate în judecarea crimelor și a criminalilor de război, calificativul de fascistă.
Situația este cu atât mai gravă cu cât conducerea Institutului continuă să exercite presiuni asupra autorităților centrale ori locale pentru a-și atinge scopul. Iar asta nu poate fi interpretat decât ca o sfidare la adresa memoriei acestor intelectuali și a poporului român.”[1]

SURSE


  1. http://www.activenews.ro/stiri-social/O-campanie-anti-nationala-144462
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

De la Ceaușescu încoace, România dă cea mai mare lecție de demnitate SUA!
Miliardarii de la Gabriel Resources si Carpathian Gold au primit drept de exploatare a Rosiei Montane si a Muntilor Apuseni ! Carpathian Gold a primit drept de exploatare a aurului din Muntii Apuseni pentru 20 de ani !
Marxism Cultural, Neomarxism, Corectitudine Politică, Multiculturalism împotriva naționalismului românesc: Ministerul Educației vrea ca Istoria predată copiilor să formeze „mecanisme intelectuale care să prevină orice forme de naționalism”. Ȋn plus, profesorii nu mai sunt obligați să predea și operele scriitorilor clasici ai literaturii române
Cenzura internetului este dorită de către Iluminați
Răzvan Savaliuc: "Vreau arestarea lui Kovesi!"
Baza de la Deveselu: romanii au statut de vizitatori - la ceremonie a fost arborat doar drapelul SUA
Extremiștii unguri cer, din nou, autonomia "Ținutului Secuiesc". Extremiștii unguri trebuie expulzați din țară pentru că aceștia sunt un pericol pentru Securitatea Națională!
Klaus Iohannis a revocat-o pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNA! Prăbușirea Statului Paralel din România este iminentă!
Sorosiștii #Rezist ies în stradă să protesteze împotriva legii răspunderii magistraților și împotriva impozitării multinaționalelor (20 ianuarie 2018)
Cum se folosesc ONG-urile sorosiste de presă ca să distrugă Biserica noastră strămoşească
Pe cine supără Istoria românilor!?!
Arad: De Ziua Armatei Romane s-a intonat imnul SUA, inaintea celui al Romaniei! Intotdeauna imnul colonistilor are prioritate la intonare!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...