O elevă din Bistriţa a fost agresată la şcoală pentru că vorbea maghiară

Distribuie!

O elevă de clasa a V-a de la Colegiul Naţional ”Andrei Mureşanu” din Bistriţa a fost agresată de doi colegi de la secţia română a şcolii, în pauza dintre orele de curs, pe motiv că vorbea în limba maghiară cu două colege, potrivit reprezentanţilor UDMR, care „condamnă ferm comportamentul elevilor agresori” şi fac apel către politicienii din România „să renunţe la instigări care au scopul de a dezbina cele două comunităţi”.

„Mai întâi i-au adresat injurii, apoi au lovit-o cu umbrelele, pe eleva care, de altfel, vorbeşte foarte bine şi limba română. Ulterior, băieţii au recunoscut că i-a deranjat faptul că eleva vorbea în limba maghiară. Uniunea Democrată Maghiară din România şi organizaţia UDMR Bistriţa-Năsăud condamnă ferm comportamentul elevilor agresori şi au luat legătura cu părinţii fetei, cărora le acordă tot sprijinul pe parcursul anchetei interne iniţiate de conducerea şcolii”, afirmă reprezentanţii UDMR.


„De data aceasta, într-un oraş în care, de altfel, românii şi maghiarii convieţuiesc în relaţii paşnice în viaţa de zi cu zi. Deşi se cunosc împrejurările în care a avut loc acest incident, considerăm important să specificăm faptul că atât mass-media română, cât şi o parte a zonei politice au un anumit rol şi o responsabilitate în ceea ce priveşte provocarea unor astfel de incidente. Pe parcursul ultimelor luni au incitat în permanenţă la ură împotriva comunităţii maghiare, accentuându-se permanent faptul că maghiarii ar reprezenta un pericol pentru România. Din nefericire, realitatea o dovedeşte, că de la agresiunea verbală se poate ajunge cu uşurinţă la agresiune fizică, că instigarea la ură are un preţ mult prea mare şi poate avea oricând consecinţe neprevăzute”, se mai menţionează în comunicatul de presă transmis de UDMR, care face apel către politicieni şi presă „să renunţe la instigări care au scopul de a dezbina cele două comunităţi”.”[1]

Desi UDMR condamna acest comportament, tot ei fac apel la presa „sa renunte la instigari care au scopul de a dezbina cele doua comunitati”. Tot romanii sunt de vina pentru acest caz? Acesta este un comunicat absurd in sensul ca UDMR-istii vor ca presa din Romania si opinia publica sa nu comenteze acest caz grav si sa il minimalizeze. Acest caz este inca o dovada a extremismului anumitor unguri din Romania.


UDMR este cel care creeaza aceste tensiuni intre romani si unguri, dat fiind faptul ca scopul principal al UDMR in politica romaneasca este acela de a obtine autonomia „Tinutului Secuiesc”. Nu veti obtine niciodata autonomia „Tinutului Secuiesc”!

SURSE

  1. http://www.flux24.ro/o-eleva-din-bistrita-a-fost-agresata-la-scoala-pentru-ca-vorbea-maghiara/
  2. Foto: flux24.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Aproximativ 2.000 de persoane, la marşul pentru autonomie de la Târgu Mureş! "Ținutul Secuiesc" a fost și va rămâne Pământ Românesc!
Fost procuror-șef, dezvăluiri șocante de la vârful justiției: „Mi-a fost frică pentru prima dată”
Poliția din Brăila sabotează Referendumul pentru Familie - un echipaj de poliție din Brăila a intervenit în curtea unui Biserici pentru a da jos un banner pro referendum pentru familie și l-a sancționat pe preot
Trădarea pesedeilor: Senatorul PSD Gheorghe Marin modifică în secret legea offshore pe placul străinilor, în timp ce presa face valuri cu rebeliunea anti-Dragnea
Șeful Masoneriei române a binecuvântat o organizație dubioasă
Minciuna pestei porcine africane - o minciună pentru sabotarea economiei românești
Multinaționalele își externalizează profitul. România pierde 4 miliarde de euro
Președintele ignoră 3 milioane de români. Iohannis, ironie despre referendumul pentru familie: Luna mai e o lună frumoasă, nu știu dacă și pentru referendum
Guvernul vrea să înfiinţeze megapoliţia Fiscului. ANAF va şti tot despre ce deţin românii
Migranții alocați României se întorc din Germania. Cât ne va costa întreținerea lor? Spune nu primirii imigranților în România!
Corporațiile SUA și UE exercita presiuni asupra Parlamentului României pentru a vota un proiect legislativ cu scopul de a renunța la impozitarea veniturilor suplimentare obținute de companiile care extrag și comercializează gaze naturale din Marea Neagră
Comoara din Munţii Buzăului. Secretele chihlimbarului românesc

Citiți și...

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...