O Europă falsă ne amenință

by “Recent am auzit la TVR că doi spanioli, care în 2007 au ars fotografii cu imaginea Regelui Spaniei și au fost pedepsiți de justiția spaniolă, au atacat sentințele la Curtea Europeană și decizia finală a fost în defavoarea justiției spaniole. Arderea fotografiilor și a altor simboluri în semn de […]
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Recent am auzit la TVR că doi spanioli, care în 2007 au ars fotografii cu imaginea Regelui Spaniei și au fost pedepsiți de justiția spaniolă, au atacat sentințele la Curtea Europeană și decizia finală a fost în defavoarea justiției spaniole. Arderea fotografiilor și a altor simboluri în semn de ofensă aduse Coroanei sunt infracțiuni la adresa conducerii statului, iar în Spania se pedepsesc cu amenzi sau, în anumite cazuri, cu închisoare până la doi ani. Instanța de la Strasbourg a dat însă câștig de cauză celor doi spanioli, argumentând că protestul lor se înscrie în manifestarea libertății de expresie. Drept urmare, susținătorii independenței Cataloniei au ieșit în stradă la Barcelona ca să ardă în grup fotografii cu Regelui Felipe și tatăl său (dar și să ceară eliberarea liderilor secesioniști din Catalonia).

Mi-am amintit cu această ocazie că ani la rand, în numele „libertății de expresie“, publicația săptămânală de satiră Charlie Hebdo a publicat mai multe caricaturi care îl ironizau pe profetul Mahomed sau luau în derâdere jihadul. Acestea au provocat atacul terorist din 7 ianuarie 2015 de la Paris, în care 12 oameni au fost uciși (10 jurnaliști și 2 polițiști) și 11 au fost răniți. Lumea întreagă a condamnat atacul terorist, dar s-a și coalizat cu publicația în ofensa adusă musulmanilor, spunând, în cor: „Eu sunt Charlie“.


În România ultimilor ani, în numele „libertății de expresie“ a elevilor, de exemplu, profesorii nu mai au cum să pedepsească ofensa adusă școlii, dascălilor (avem chiar și profesori bătuți de elevi) decât prin nota la purtare, contestabilă și ea. Acum câteva luni, un director de liceu din România a fost sancționat că „agresează verbal elevii“.

Acestea sunt exemple ale unui aspect din mai multe, care cred că ilustrează Europa falsă care ne amenință, de care se vorbește în Declarația de la Paris, dată publicității în octombrie 2017 și semnată de 13 intelectuali din zece țări (remarc absența României și prezența Cehiei, Ungariei și Poloniei): Philippe Bénéton, Rémi Brague, Chantal Delsol (Franța), Roman Joch (Cehia), Lánczi András (Ungaria), Ryszard Legutko (Polonia), Pierre Manent (Franța), Janne Haaland Matlary (Norvegia), Dalmacio Negro Pavón (Spania), Roger Scruton (Marea Britanie), Robert Spaemann (Germania), Bart Jan Spruyt (Olanda), Matthias Storme (Belgia).


Declarația de la Paris –
„O Europă în care putem crede“

– este un manifest în 36 puncte:

 1. Europa ne aparține și noi aparținem Europei.
 2. O Europă falsă ne amenință.
 3. Europa falsă este utopică și tiranică.
 4. Trebuie să apărăm Europa adevărată.
 5. Solidaritatea și loialitatea civică încurajează participarea activă.
 6. Nu suntem supuși pasivi.
 7. Statul-națiune este emblema Europei.
 8. Nu sprijinim o unitate impusă cu forța.
 9. Europa adevărată a fost marcată de creștinism.
 10. Europa adevărată afirmă demnitatea egală a fiecărui individ.
 11. Rădăcinile clasice încurajează excelența.
 12. Europa adevărată nu a fost nicicând perfectă.
 13. Europa adevărată este în pericol, ne pierdem casa.
 14. O falsă libertate predomină.
 15. Individualismul, izolarea și lipsa de țel sunt larg răspândite.
 16. Suntem reglementați și conduși.
 17. Multiculturalismul nu poate să funcționeze.
 18. Reaua credință se amplifică.
 19. Tirania tehnocratică se amplifică.
 20. Europa falsă este fragilă și neputincioasă.
 21. O cultură a refuzului prinde rădăcini.
 22. Elitele fac paradă cu aroganță de propria virtute.
 23. Acest scepticism în creștere este perfect îndreptățit. Există alternativa.
 24. Opera de înnoire începe cu autocunoașterea teologică.
 25. Trebuie restaurat un liberalism adevărat.
 26. Avem nevoie de oameni de stat responsabili.
 27. Trebuie să reînnoim unitatea și solidaritatea națională.
 28. Doar imperiile sunt multiculturale.
 29. O ierarhie cumpănită nutrește bunăstarea socială.
 30. Trebuie să restabilim cultura morală.
 31. Piețele trebuie ordonate în vederea scopurilor sociale.
 32. Educația are nevoie să fie reformată.
 33. Căsătoria și familia sunt esențiale.
 34. Populismul trebuie să fie unul implicat.
 35. Viitorul nostru este Europa adevărată.
 36. În acest moment, cerem tuturor europenilor să ni se alăture în refuzarea fanteziei utopice a unei lumi multiculturale, fără granițe. Trebuie să ne asumăm responsabilitatea.

Citez din punctele 14 și 15: „Europa falsă se laudă cu un devotament fără precedent față de libertatea umană. Această libertate este, însă, foarte partizană. Se prezintă drept o eliberare față de orice fel de constrângeri: libertatea sexuală, libertatea de expresie, libertatea de a «fii tu însuți». Generația ‘68 privește aceste libertăți drept victorii prețioase asupra unui regim cultural odată atotputernic și opresiv. Ei se văd ca fiind mari eliberatori, iar excesele lor sunt aclamate drept câștiguri morale nobile, pentru care întreaga lume ar trebui să le fie recunoscătoare. …Legătura căsătoriei a fost slăbită. …Societățile noastre par să se prăbușească în individualism, izolare și derivă. În loc de libertate, suntem condamnați la conformismul vid al unei culturi mânate de consumerism și media. E datoria noastră să spunem adevărul: generația ‘68 a distrus, dar nu a construit la loc. Ea a creat un vacuum acum umplut de social media, turism ieftin și pornografie“.

Acest manifest de 10 pagini, la care subscriu, ar trebui să fie citit integral de toată lumea și dezbătut pe larg.”[1]

SURSE

 1. Dr. Afrodita Iorgulescu – https://www.cotidianul.ro/o-europa-falsa-ne-ameninta/
 2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Citiți și...

Comisarul European pentru Sănătate, Vytenis Andriukaitis, îi insultă pe cei care se opun vaccinării: "Rușine anti-vaccinistilor! Decesul fiecarui copil care a murit în Europa de rujeolă cade în responsabilitatea celor care răspândesc astfel de minciuni în media"
Incalificabil: Președintele Iohannis a cerut Academiei Române să RETRAGĂ apelul la unitate și integritate teritorială a României, lansat în februarie. Update: Apelul a reapărut pe site-ul Academiei Române! Președintele României, Klaus Iohannis, susține Noua Ordine Mondială!
Vizitele la ceas de seară ale lui Kovesi la SRI
Cotidianul Adevărul a linșat mediatic tinerii care susțin Referendumul pentru Familie într-un clip. Reacția unui tată: Comuniștii de la un ziar central sunt deranjați că adolescenții români au ales să se exprime și i-au atacat mizerabil
Coaliția pentru Familie acuză DEZINFORMAREA ca metodă de intimidare
Facebook a început cenzura și în România sub pretextul "combaterii știrilor false"! Adevărul va fi dincolo de orice cenzură!
O țară de infractori? Sute de mii de români au fost ascultați de către DNA și SRI
Curtea Constituțională a României îl obligă pe președintele Klaus Iohannis să emită decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA! Statul Paralel din România este la un pas de a fi destructurat!
Karl Marx și Friedrich Engels: "Românii sunt un popor fără istorie, destinați să piară în furtuna revoluției mondiale"
ONG-urile lui George Soros din Romania: promoveaza homosexualitatea, avortul, egalitatea de gen si condamna Nationalismul !
Sorosiștii #Rezist vor să strice ziua de 1 decembrie
Gabriel Resources cere daune de miliarde de $. Ruinarea României. Reacţii
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro