O Europă falsă ne amenință

Distribuie!

„Recent am auzit la TVR că doi spanioli, care în 2007 au ars fotografii cu imaginea Regelui Spaniei și au fost pedepsiți de justiția spaniolă, au atacat sentințele la Curtea Europeană și decizia finală a fost în defavoarea justiției spaniole. Arderea fotografiilor și a altor simboluri în semn de ofensă aduse Coroanei sunt infracțiuni la adresa conducerii statului, iar în Spania se pedepsesc cu amenzi sau, în anumite cazuri, cu închisoare până la doi ani. Instanța de la Strasbourg a dat însă câștig de cauză celor doi spanioli, argumentând că protestul lor se înscrie în manifestarea libertății de expresie. Drept urmare, susținătorii independenței Cataloniei au ieșit în stradă la Barcelona ca să ardă în grup fotografii cu Regelui Felipe și tatăl său (dar și să ceară eliberarea liderilor secesioniști din Catalonia).

Mi-am amintit cu această ocazie că ani la rand, în numele „libertății de expresie“, publicația săptămânală de satiră Charlie Hebdo a publicat mai multe caricaturi care îl ironizau pe profetul Mahomed sau luau în derâdere jihadul. Acestea au provocat atacul terorist din 7 ianuarie 2015 de la Paris, în care 12 oameni au fost uciși (10 jurnaliști și 2 polițiști) și 11 au fost răniți. Lumea întreagă a condamnat atacul terorist, dar s-a și coalizat cu publicația în ofensa adusă musulmanilor, spunând, în cor: „Eu sunt Charlie“.


În România ultimilor ani, în numele „libertății de expresie“ a elevilor, de exemplu, profesorii nu mai au cum să pedepsească ofensa adusă școlii, dascălilor (avem chiar și profesori bătuți de elevi) decât prin nota la purtare, contestabilă și ea. Acum câteva luni, un director de liceu din România a fost sancționat că „agresează verbal elevii“.

Acestea sunt exemple ale unui aspect din mai multe, care cred că ilustrează Europa falsă care ne amenință, de care se vorbește în Declarația de la Paris, dată publicității în octombrie 2017 și semnată de 13 intelectuali din zece țări (remarc absența României și prezența Cehiei, Ungariei și Poloniei): Philippe Bénéton, Rémi Brague, Chantal Delsol (Franța), Roman Joch (Cehia), Lánczi András (Ungaria), Ryszard Legutko (Polonia), Pierre Manent (Franța), Janne Haaland Matlary (Norvegia), Dalmacio Negro Pavón (Spania), Roger Scruton (Marea Britanie), Robert Spaemann (Germania), Bart Jan Spruyt (Olanda), Matthias Storme (Belgia).


Declarația de la Paris –
„O Europă în care putem crede“

– este un manifest în 36 puncte:

 1. Europa ne aparține și noi aparținem Europei.
 2. O Europă falsă ne amenință.
 3. Europa falsă este utopică și tiranică.
 4. Trebuie să apărăm Europa adevărată.
 5. Solidaritatea și loialitatea civică încurajează participarea activă.
 6. Nu suntem supuși pasivi.
 7. Statul-națiune este emblema Europei.
 8. Nu sprijinim o unitate impusă cu forța.
 9. Europa adevărată a fost marcată de creștinism.
 10. Europa adevărată afirmă demnitatea egală a fiecărui individ.
 11. Rădăcinile clasice încurajează excelența.
 12. Europa adevărată nu a fost nicicând perfectă.
 13. Europa adevărată este în pericol, ne pierdem casa.
 14. O falsă libertate predomină.
 15. Individualismul, izolarea și lipsa de țel sunt larg răspândite.
 16. Suntem reglementați și conduși.
 17. Multiculturalismul nu poate să funcționeze.
 18. Reaua credință se amplifică.
 19. Tirania tehnocratică se amplifică.
 20. Europa falsă este fragilă și neputincioasă.
 21. O cultură a refuzului prinde rădăcini.
 22. Elitele fac paradă cu aroganță de propria virtute.
 23. Acest scepticism în creștere este perfect îndreptățit. Există alternativa.
 24. Opera de înnoire începe cu autocunoașterea teologică.
 25. Trebuie restaurat un liberalism adevărat.
 26. Avem nevoie de oameni de stat responsabili.
 27. Trebuie să reînnoim unitatea și solidaritatea națională.
 28. Doar imperiile sunt multiculturale.
 29. O ierarhie cumpănită nutrește bunăstarea socială.
 30. Trebuie să restabilim cultura morală.
 31. Piețele trebuie ordonate în vederea scopurilor sociale.
 32. Educația are nevoie să fie reformată.
 33. Căsătoria și familia sunt esențiale.
 34. Populismul trebuie să fie unul implicat.
 35. Viitorul nostru este Europa adevărată.
 36. În acest moment, cerem tuturor europenilor să ni se alăture în refuzarea fanteziei utopice a unei lumi multiculturale, fără granițe. Trebuie să ne asumăm responsabilitatea.

Citez din punctele 14 și 15: „Europa falsă se laudă cu un devotament fără precedent față de libertatea umană. Această libertate este, însă, foarte partizană. Se prezintă drept o eliberare față de orice fel de constrângeri: libertatea sexuală, libertatea de expresie, libertatea de a «fii tu însuți». Generația ‘68 privește aceste libertăți drept victorii prețioase asupra unui regim cultural odată atotputernic și opresiv. Ei se văd ca fiind mari eliberatori, iar excesele lor sunt aclamate drept câștiguri morale nobile, pentru care întreaga lume ar trebui să le fie recunoscătoare. …Legătura căsătoriei a fost slăbită. …Societățile noastre par să se prăbușească în individualism, izolare și derivă. În loc de libertate, suntem condamnați la conformismul vid al unei culturi mânate de consumerism și media. E datoria noastră să spunem adevărul: generația ‘68 a distrus, dar nu a construit la loc. Ea a creat un vacuum acum umplut de social media, turism ieftin și pornografie“.

Acest manifest de 10 pagini, la care subscriu, ar trebui să fie citit integral de toată lumea și dezbătut pe larg.”[1]

SURSE

 1. Dr. Afrodita Iorgulescu – https://www.cotidianul.ro/o-europa-falsa-ne-ameninta/
 2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

În toată istoria lor, românii au fost trădaţi, înşelaţi şi furaţi!
Marxism Cultural, Neomarxism, Corectitudine Politică, Multiculturalism împotriva naționalismului românesc: Ministerul Educației vrea ca Istoria predată copiilor să formeze „mecanisme intelectuale care să prevină orice forme de naționalism”. Ȋn plus, profesorii nu mai sunt obligați să predea și operele scriitorilor clasici ai literaturii române
Aderarea la Uniunea Europeană a distrus economia României
Trădătorii de țară: Iohannis și Parlamentul vor să renunțe la resursele naturale din Marea Neagră!
Ceauşescu a refuzat Grupul Bilderberg. A plătit cu viaţa pentru asta!
Dan Tăpălagă și Cristian Pantazi - propagandiștii globaliști
Programul HAARP în România
Globaliștii SUA-UE-Soros, cei care au creat Statul Paralel din România, vor pierde războiul pe care l-au declanșat împotriva românilor!
Un nou episod din documentarul american despre „Fantomele lui Soroș în România”: Departamentul de Stat al SUA s-a coordonat cu ONG-urile finanțate de Soros într-o pseudo-luptă anticorupție care a trecut cu totul peste democrație
Dacă vei analiza cu luciditate situaţia actuală în lume şi, de asemenea, în România din perspectiva socială, economică şi politică, vei putea să constaţi cu uşurinţă cum acest haos este structurat în aşa fel, încât să asigure gradat instituirea Noii Ordini Mondiale
Miliardarii de la Gabriel Resources si Carpathian Gold au primit drept de exploatare a Rosiei Montane si a Muntilor Apuseni ! Carpathian Gold a primit drept de exploatare a aurului din Muntii Apuseni pentru 20 de ani !
Academia Română face apel la identitate, suveranitate și unitate națională

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...