O furtună spațială amenință să cufunde Pământul în întuneric

Distribuie!

„O emisie puternică de plasmă solară magnetizată ar întrerupe dispozitivele electrice și multe țări ar rămâne cufundate în întuneric

BUCUREŞTI, 5 dec — Sputnik. Potrivit oamenilor de știință, o puternică ejecţie de masă coronală din Soare ar afecta sateliții și ar cauza o întrerupere a curentului pe întreg Pământul.Catherine Burnett, director al unui serviciu meteorologic britanic, precizează că locuitorii planetei nu şi-ar putea da seama de declanşarea acestei furtuni spațiale decât cu 19 ore înainte de izbucnirea ei, timpul necesar pentru ca emisiile de masă coronală din Soare să ajungă pe Pământ.

Specialiștii spun că aceste fenomene apar aproximativ o dată la unul sau două secole, dar este dificil să se prevadă în avans perioada exactă a declanșării unui astfel de eveniment.”[1]


SURSE

  1. https://ro.sputnik.md/society/20171205/15967015/soare-emisie-plasma-terra-intuneric.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...