O gaură uriașă a fost descoperită în Marea de Corali

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„O gaură uriașă a fost descoperită în Marea de Corali. Nimeni nu știe ce e

Oamenii de știință analizează o gaură misterioasă care a apărut în Marea Barieră de Corali din apropierea de Queensland din nord-estul Australiei.


Gaura cu un diametru de aproximativ 200 de km situat lângă Daydream Island din Marea de Corali nu a fost cercetată până acum de oamenii de știință.

Se știu foarte puține lucruri despre această structură bizară, dat fiind locul extrem de îndepărtat în care se află. O primă analiză a scafandrilor arată că misterioasa gaura albastră conține colonii de corali aflați în stare foarte bună.


Johnny Gaskell, un biolog marin din Whitsundays, Australia, a postat o imagine uluitoare pe pagina sa de Instagram, potrivit Metro.co.uk.

Acesta a precizat că gaura albastră ar putea fi mai veche chiar decât celebra Great Blue Hole din Belize.

Formațiuni de acest tip au fost create în timpul anterioarei ere glaciare când nivelul mării era mai scăzut cu aproximativ 120 de metri decât în prezent.

Marea Barieră de Corali este cel mai mare sistem de recif de corali din lume cuprinzând aproximativ 3000 de recifuri și 300 de insule ce se întind de-a lungul a 2600 kilometri și acoperă o suprafață de 344,400 km². Reciful este situat în Marea Coralilor în apropiere de coasta Queensland-ului din nord-estul Australiei.”[1]

SURSE

  1. https://www.realitatea.net/o-gaura-misterioasa-a-fost-descoperita-in-marea-de-corali-nimeni-nu-tie-ce-e_2120731.html
  2. Foto: realitatea.net

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...