O grotă uriașă a fost descoperită sub scoarța Lunii. Cercetătorii și-au făcut deja planuri cu ea

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„O grota uriasa a fost descoperita sub scoarta Lunii. Cercetatorii si-au facut deja planuri cu ea

Cercetatori ai Agentiei japoneze de explorare spatiala (JAXA) au reperat, sub scoarta Lunii, o uriasa grota subterana, de 50 de km lungime. In opinia lor, aceasta ar putea servi, intr-o buna zi, drept adapost pentru o baza spatiala.

Date obtinute cu ajutorul sondei nipone de observatie lunara SELENE au confirmat existenta acestei grote, care se presupune ca este un fost tunel de lava vulcanica. Tunelul, cu o latime de 100 de metri si o lungime de 50 km, ar fi vechi de 3,5 miliarde de ani, relateaza AFP.


„Ne gandeam ca astfel de locuri exista (…), dar pana acum nu fusese confirmat acest lucru”, a declarat pentru AFP Junichi Haruyama, cercetator la Jaxa.

Situat sub zona colinelor Marius, acest urias tunel i-ar putea proteja pe astronauti de variatiile puternice ale temperaturii si de radiatiile periculoase la care ar fi expusi pe suprafata lunara, a precizat cercetatorul.


Vrei sa-ti schimbi mobila, dar mai ai nevoie de niste bani? Descopera adevaratul credit online de la Libra Internet Bank. Online, adica fara niciun drum la banca. Poti obtine pana la 20.000 de lei, cu o dobanda avantajoasa (DAE 10,94%). Si primesti banii in cont in doar cateva minute. Afla mai multe!

„Inca nu am vazut interiorul grotei, prin urmare explorarea ei va furniza nenumarate detalii”, a adaugat el.

Japonia a anuntat in iunie ca intentioneaza sa trimita un astronaut pe Luna in jurul anului 2030. Va fi o premiera pentru aceasta tara ai carei astronauti s-au limitat pana acum la sejururi pe Statia Spatiala Internationala (ISS).

Proiectul consta initial in participarea la o misiune NASA, vizand construirea unei statii spatiale pe orbita Lunii, in anul 2025.

SUA vor sa se intoarca pe Luna in cadrul unui program pe termen mai lung vizand trimiterea de astronauti pe Marte, in jurul anului 2030, cu concursul altor agentii spatiale.

Si China vrea sa construiasca o statie spatiala pe Luna. Citeste cum se pregateste pentru asta„[1]

SURSE

  1. http://www.ziare.com/magazin/spatiu/o-grota-uriasa-a-fost-descoperita-sub-scoarta-lunii-cercetatorii-si-au-facut-deja-planuri-cu-ea-1485909
  2. Foto: Arhiva Pixabay

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...