O misterioasă anomalie de sub America de Sud și Africa schimbă radical câmpul magnetic al Pământului

Distribuie!

„Câmpul magnetic al pământului slăbește din ce în ce mai mult, iar una dintre cauze este dată și de o anomalie misterioasă de sub continentele african și sud-american. Anomalia care îi îngrijorează pe savanţi în acest moment este Anomalia Sud-Atlantică, o zonă foarte vastă care se întinde din Chile până în Zimbabwe. Aici, câmpul magnetic este atât de slab încât este periculos pentru sateliţii Terrei să treacă prin el, pentru că nivelul ridicat de radiaţii cosmice din această zonă poate distruge componentele electronice ale acestora.

Ştim de mai mult timp că acest câmp magnetic se schimbă, dar nu aveam date care să arate atât de neobișnuit doar pentru o anumită regiune de pe glob. Deşi se întinde pe o arie de mii de kilometri, graniţele ei sunt clare”, a precizat Vincent Hare, unul dintre membrii echipei de cercetare de la Universitatea Rochester din New York.


Cel mai probabil, potrivit acelorași cercetători de la Universitatea Rochester, slăbirea câmpului magnetic al Pământului în această parte a lumii a început în urmă cu 160 de ani și este cauzată de un rezervor vast de rocă densă care se află la aproximativ 2.900 de kilometri sub continentul african. Regiunea, care se află între fierul lichid din miezul intern al Terrei şi regiunea mai rigidă din manta, „deranjează” fierul care ajută la generarea câmpului magnetic.

Acum știm că acest comportament neobișnuit a avut loc cel puțin de câteva ori în ultimii 160 de ani și face parte dintr-un model mai mare pe termen lung. Cu toate acestea, este pur și simplu prea devreme să spunem cu certitudine dacă acest comportament va duce la o inversare completă a polilor”, a spus Vincent Hare.”[1]


SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=17751
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...