O oră de somn după-amiază poate întineri creierul cu până la cinci ani

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că somnul de după-amiază îmbunătăţeşte gândirea şi memoria oamenilor, creierul lucrând ca şi cum ar fi cu cinci ani mai tânăr, notează The Independent.

Echipa a studiat 3.000 de vârstnici din China, analizându-i pe cei care dormeau după-amiază. Participanţilor le-a fost oferită sarcina de a rezolva probleme de matematică şi de a desena conturul unei forme. Cercetătorii au descoperit că persoanele care dorm după prânz au avut performanţe mult mai bune faţă de cei care nu dormeau în timpul zilei.


În total, 60% dintre persoanele implicate în studiu dormeau după prânz, timpul de odihnă fiind în medie de 63 de minute.

Studiul sugerează că o oră este cea mai adecvată perioadă de timp pentru odihna din timpul zilei, persoanele care au dormit mai mult sau mai puţin au avut rezultate mult mai proaste în cadrul testelor.


Această concluzie, valabilă pentru vârstnici, nu poate fi însă generalizată pentru toate grupele de vârstă. Medicina tradiţională indiană, Ayurveda, explică acest aspect prin faptul că la vârsta a treia există o predominanţă a principiului VATA DOSHA, conform ciclurilor vieţii, iar somnul este cel mai bun remediu pentru armonizarea acestei influenţe.”[1]

SURSE

  1. http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=11433
  2. Foto: ziuaveche.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Aflaţi cum vă puteţi întări memoria stimulând neurogeneza la orice vârstă
Dispozitivul Acustic cu Rază Mare de Acţiune (LRAD) este utilizat de armată pentru controlul oamenilor
Inteligența artificială, "bomba nucleară" a secolului 21?
Telepatia: Cazul Edgar Cayce
Alchimia - elixirul vieții
Lumea paranormalului – fantomele din sfera științei
Nu dioxidul de carbon încălzeşte Pământul! Dioxidul de carbon a accelerat creşterea plantelor
Președintele SUA, Richard Nixon, știa din 1974 că uleiul de canabis vindecă cancerul
Teleportarea umana si a energiei se pot efectua fara probleme de catre oamenii de stiinta! Fizica cuantica admite capacitatea de a se teleporta si oameni! Fizicienii clasici refuza sa vorbeasca despre asta! Oamenii de stiinta au reusit sa teleporteze niste particule fotonice la o distanta de 143 km! Teleportarea umana se practica inca din cadrul proiectului Montauk, din anii '60! Corpul uman are capacitatea de a se teleporta singur, pentru cei care stapanesc Merkaba!
DOBROGEANUL Aeticus Donares, primul om care a făcut Ocolul Pământului, în secolul V…
O minte focalizată, care este bine pregătită şi purificată de gânduri vicioase şi parazite, are puterea de a străpunge succesiv planurile subtile de manifestare până la nivelul eterului universal, care este precum un fel de spaţiu gigantic, având o natură foarte specială, în acest spaţiu extrem de vast poate fi identificată „urma" specifică sau frecvenţa vibratorie particulară a oricărui aspect, fiinţă, obiect sau fenomen care te interesează
Generatorul Searl - Energie gratuită la infinit
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR): Conspirații, Mistere, Paranormal, Extratereștri, Istoria Omenirii, Energie Liberă, Spiritualitate și Știință. Contact: office@dir.org.ro