O scurtă meditație îmbunătățește capacitatea de concentrare

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Mult timp credeam ca o ceasca de cafea in fiecare dimineata ne poate ajuta sa ne trezim, totusi un studiu publicat recent sugereaza ca o scurta meditatie ne poate pregati la feld e bine pentru ziua ce o avem inainte.

In cercetarile trecute, tehnologia neuroimagistica a aratat ca tehnicile de meditatie pot aduce schimbari semnificative in zonele creierului asociate cu concentrarea, dar se credea totusi ca efectul cerea un antrenament intens pentru a reusi.


Oricum, conform noilor cercetari, beneficiile pot fi obtinute cu mult mai putin efort. Aceasta sugereaza faptul ca mintea poate fi mai usor de antrenat pentru a se concentra, decat se credea inainte.

Psihologii au descoperit ca participantii la studiu care au meditat pentru 20 de minute in fiecare zi, timp de patru zile, au demonstrat o imbunatatire evidenta a capacitatilor lor cognitive si au rezolvat intr-un mod semnificativ mai bun testele cognitive.


“Ceea ce am vazut in rezultatele testelor comportamentale, este ceva oarecum comparabil cu rezultatele ce au fost documentate dupa mai mult antrenament”, a spus dr. Fadel Zeidan intr-o delcaratie de presa. Zeidan este un cercetator post-doctorat la Scoala de Medicina a Universitatii Wake Forest, si un fost student la doctorat la Universitatea Nord Carolina la Charlotte, unde au fost efectuate cercetarile.

„Imbunatatirile profunde pe care le-am gasit dupa doar patru zile de meditatie sunt intr-adevar surprinzatoare”, a remarcat Zeidan. „Asta demonstreaza ca de fapt, mintea se poate schimba usor si poate fi puternic influentata, in special prin meditatie.”

Studiul a fost publicat in 2 aprilie in “Constiinta si Cognitie”.

Experimentul a implicat 63 de studenti voluntari. Participantii s-au impartit in doua grupuri, unul care a primit pregatire in meditatie, in timp ce celalalt grup a ascultat o carte (The Hobbit a lui J. R. R. Tolkein) care le-a fost citita cu voce tare pentru o perioada echivalenta de timp.

Inainte si dupa meditatie si sesiunile de lectura, participantii au fost supusi la o gama larga de teste de evaluare comportamentala, a starii de spirit, memoriei, atentiei vizuale, atentie si vigilenta.

Ambele grupuri au realizat aproape in mod egal toate probele de la inceputul experimentului. Ambele grupuri, de asemenea, si-au imbunatatit la sfarsitul experimentului starea de spirit, dar numai grupul care a primit antrenament de meditatie si-a imbunatatit in mod semnificativ parametrii cognitivi. Grupul de meditatie a marcat de 10 ori mai bine la un test dificil care a implicat sustinerea capacitatii de concentrare in timp ce tineau alte informatii in minte.

„Grupul de meditatie a facut in special mai bine la toate testele cognitive care au fost cronometrate”, a spus Zeidan. „In cazul in care participantii trebuiau sa proceseze informatii constransi de timp care cauzeaza stres, grupul cu atentia antrenata a facut semnificativ mai bine.”

„Studiul suplimentar este justificat”, a subliniat el, observand ca studiile de imagistica cerebrala ar fi utile in confirmarea modificarii creierului, pe care testele comportamentale par sa le indice. „Dar aceasta pare a fi o dovada puternica pentru ideea ca noi am putea fi capabili sa ne modificam propriile minti pentru a ne imbunatati procesarea cognitiva – lucrul cel mai important in abilitatea de a mentine atentia si vigilenta – in termen de o saptamana”, a spus el.

Zeidan a remarcat ca o scurta meditatie doar pregateste mintea pentru activitate, dar nu este neaparat permanenta. Prin urmare, pentru a avea un efect de lunga durata, este necesara efectuarea in mod regulat a meditatiei.”[1]

SURSE

  1. http://epochtimes-romania.com/news/o-scurta-meditatie-imbunatateste-capacitatea-de-concentrare—80773
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Explicaţia îndoctrinării materialiste şi ateiste în lume, care este susţinută aproape cu disperare de organismele puterii, este foarte simplă: dacă oamenii ar fi îndemnaţi să realizeze că menirea lor este cu totul alta în existenţa pe care o trăiesc şi dacă ei ar înţelege cu adevărat că natura faptelor pe care le săvârşesc implică mai apoi - uneori chiar în aceeaşi viaţă sau, dacă nu, atunci în vieţile următoare - o foarte exactă „replică” în ceea ce-i priveşte, atunci fără îndoială că priorităţile lor ar deveni cu totul altele
Tabla de smarald i-a fascinant pe alchimiști de sute de ani. Se crede că acest scurt text ermetic este una dintre cele câteva scrieri care conțin informații cu privire la practica alchimiei și secretele universului
Cum poți trăi fericit alături de familia ta
Inteligenţa intuitivă a inimii: de ce totul în viaţă, în suflet şi în minte ţine de alegerile noastre
După moartea omului, corpul său noesic rămâne ca o entitate ce continuă să existe în spaţiu, putând să acţioneze asupra altor oameni în anumite condiţii
"Spune-i Domnului problemele tale și El va găsi de fiecare dată o rezolvare!"
A deslușit Isaac Newton secretele "Tablei de Smarald", care i-a fascinat pe alchimiști sute de ani?
Mantra: Ce este și cum funcționează
Forța imensă a gândului în Univers
Tibetul - centrul spiritual al lumii
Energia orgonică a Doctorului Wilhelm Reich - aprobată de Einstein, dar respinsă de industria farmaceutică mondială
Omul şi scorpionul
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...