O structură misterioasă, descoperită pe fundul Mării Galileii

Distribuie!

„O structura misterioasa a fost descoperita pe fundul Marii Galileei de catre arheologii din Israel. Structura monumentala gigantica, care nu seamana cu nicio caracteristica naturala si are forma unui con, dateaza de peste 4.000 de ani.

Enigmatica constructie este facuta din pietre de bazalt si cantareste aproximativ 60.000 de tone, conform cercetatorilor, scrie, Live Science.


Structura are 10 metri inaltime si un diametru de circa 70 de metri. Ea a fost detectata pentru prima data in anul 2003, cu ajutorul unui sonar in partea de sud-vest a Marii Galileei.

„Investigatia facuta de scafandri arata ca structura este formata din bolovani de bazalt de pana la 1 metru, cu un model de constructie aparent. Bolovanii au fete naturale, fara semne de taiere sau daltuire”, spun cercetatorii.


Oamenii de stiinta afirma ca structura a fost realizata de catre oameni si construita pe sol, iar mai tarziu a fost acoperita de apele Marii Galileei.

Forma si compozitia structurii scufundate nu seamana cu nicio caracteristica naturala. Este nevoie de excavatii arheologice pentru ca cercetatorii sa poata gasi artefacte si sa spuna cand anume a fost construita si cu ce scop.

„Cea mai mare probabilitate este ca ea dateaza de peste 4.000 de ani, din mileniul al III-lea i.Hr., deoarece alte forme megalitice din acea vreme se gasesc in apropiere”, a spus cercetatorul Yitzhak Paz de la Autoritatea de Antichitati din Israel si Universitatea Ben-Gurion.

Daca structura se confirma a fi din mileniul al III-lea i.Hr. ea ar putea apartine unui oras antic, care s-a aflat la aproximativ 1,6 kilometri distanta, ce s-a numit Bet Yerah sau Khirbet Kerak.

„Orasul antic a fost unul dintre cele mai mari din regiune. A fost cel mai puternic si fortificat oras din zona si din intregul Israel”, a spus Paz.”[1]

SURSE

  1. https://ziare.com/magazin/descoperire/o-structura-misterioasa-descoperita-pe-fundul-marii-galileii-1229205
  2. Foto: doxologia.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...