Oamenii de stiinta au inventat un cristal cu care se poate respira sub apa, nelimitat !

Distribuie!

Este o inventie extraordinara! Dupa multi ani de cercetari, oamenii de stiinta de la Universitatea Southern din Danemarca, sustin ca au solutia prin care oamenii pot respira sub apa tot timpul, fara a mai folosi tuburile de oxigen. O astfel de inventie va inlocui intreg bagajul, destul de greu, pe care scafandrii profesionisti sunt nevoiti sa-l transporte dupa ei.

Cristal oxigen sub apa

Mai multe aflam de pe publicatia Cunoaste Lumea:


„Sistemul care ne-ar putea transforma în sirene și tritoni, se bazează pe un cristal sintetizat de cercetători care este capabil să absoarbă și să elibereze oxigenul din apă la fel de repede cum îl absorbim în mod obișnuit pe cel din aer.

Cristalul denumit „Aquaman cristal” este alcătuit din cobalt, un element chimic cu ajutorul căruia se atrage oxigenul, iar un aspect important al acestui nou material este faptul că poate extrage cantități mari de oxigen din jur fără a fi supus coroziunii sau descompunerii.

Posibilitățile de utilizare a cristalului sunt nenumărate, de la utilizarea pentru scufundări și până la tratarea bolilor respiratorii sau pulmonare, unde pacienții au nevoie de o respierație corectă. „Când substanța este saturată cu oxigen, ea poate fi comparată cu un rezervor de oxigen ce conține oxigen pur sub presiune, iar diferența este că acest material poate stoca de trei ori mai mult oxigen.”, spune profesorul Christine McKenzie, de la universitatea daneză.

„Aquaman cristal” este încă în faza de testare și nu va putea fi utilizat mai devreme de anul 2017, când se speră că întreaga procedură de omologare și testare se va încheia cu succes.”[1][2]

SURSE

  1. http://www.cunoastelumea.ro/descoperire-uimitoare-vom-putea-respira-sub-apa-nelimitat-cu-ajutorul-unui-cristal/
  2. http://www.sciencedaily.com/releases/2014/09/140930113254.htm

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...