Oamenii de știință construiesc un biocomputer bazat pe celule vii

Distribuie!

„Când spunem „computer” cu siguranță ne gândim la un dispozitiv electronic care procesează o mulțime de informații complexe. Însă merită să ne amintim faptul că etimologia cuvântului provine din mijlocul secolului al XVII-lea, iar inițial însemna “cel care calculează”, fără a avea o conotație electronică. Potrivit celor de la New Scientist, o echipă de la ETH Zurich și Universitatea din Basel se îndreaptă spre construirea unor biocomputere, fabricate din celule vii.

„Scoateți cablajul și semnalul electric și înlocuiți-le cu intrări chimice și aveți un calculator viu care răspunde la datele primite și le poate procesa folosind porți logice rudimentare ȘI, NU/OR”, se specifică în studiul publicat în revista Nature Methods.”[1]


Mai multe pe larg aici -> http://www.cunoastelumea.ro/oamenii-de-stiinta-construiesc-un-biocomputer-bazat-pe-celule-vii

SURSE


  1. http://www.cunoastelumea.ro/oamenii-de-stiinta-construiesc-un-biocomputer-bazat-pe-celule-vii/
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...