Oamenii de știință: Cum ne putem îmbunătăţi memoria şi funcțiile cognitive

Distribuie!by “Oamenii de ştiinţă vorbesc, într-un studiu recent, publicat de portalul EurekAlert, despre metodele prin care putem să ne îmbunătăţim memoria şi funcţiile cognitive. CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Un grup de cercetători americani arată într-un studiu că activităţile fizice, inclusiv cele mai uşoare precum mersul pe jos sau treburile în […]
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Oamenii de ştiinţă vorbesc, într-un studiu recent, publicat de portalul EurekAlert, despre metodele prin care putem să ne îmbunătăţim memoria şi funcţiile cognitive.

CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Un grup de cercetători americani arată într-un studiu că activităţile fizice, inclusiv cele mai uşoare precum mersul pe jos sau treburile în casă, contribuie la îmbunătățirea memoriei și a altor funcții cognitive ale creierului. Constatările cercetătorilor au fost publicate pe portalul EurekAlert.

În studiu au fost implicate 454 de persoane, dintre care 191 erau afectate de demență. Voluntarii au fost evaluați în ceea ce priveşte forţa fizică, gândirea și memoria și supuşi examinării pentru o perioadă de 20 de ani. Toţi subiecţii au acceptat să-și doneze creierul, după moarte, pentru cercetări.


În medie, cu doi ani înainte de moarte, fiecare participant la studiu a primit un accelerometru, care a fost montat pe încheietura mâinii. Dispozitivul a monitorizat activitatea fizică 24 de ore pe zi: de la activități minime (o plimbare în jurul casei) la activități mai intense, cum sunt exercițiile fizice. S-a descoperit că cei care aveau un stil de viață sedentar au suferit mai frecvent de demență și au avut scoruri scăzute la testele de memorie și de gândire.

Anterior, cercetatorii au descoperit ca un nivel ridicat de activitate fizică şi lipsa excesului de greutate au fost factorii care au redus la jumătate riscul unui atac de cord.”[1]


SURSE

  1. https://sputnik.md/world/20190121/24232648/Oamenii-de-stiinta-Cum-ne-putem-imbunatati-memoria-si-functiile-cognitive.html
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Despre Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.