Oamenii de știință pretind că au descoperit algoritmul prin care s-ar putea simula în proporție de 100% capacitatea creierului uman. Niciun supercomputer actual nu l-ar putea procesa

Distribuie!

„Oamenii de știință încearcă de foarte mult timp să identifice modalități prin care să poată crea un creier artificial la fel de performant ca și creierul nostru. Crearea de algoritmi care să simuleze creierul uman și modul în care funcționează neuronii sunt esențiali pentru atingerea acestui vis. O astfel de încercare este făcută de o echipă internațională de cercetători din Germania, Japonia, Norvegia și Suedia.

Aceștia au creat un nou algoritm care poate simula 100 de miliarde de interconexiuni neuronale ale creierului, adică aproape 100% din capacatitatea creierului uman. Problema cu acest algoritm este că nu există nici un computer sau un supercomputer capabil să proceseze o asemenea putere de procesare.


Algoritmul este creat cu ajutorul instrumentului de simulare NEST (Neural Simulation Tool), utilizat pe scară largă de comunitatea neuroștiințifică. Simularea creierului uman cere ca neuronii virtuali să fie conectați la noduri, mici calculatoare cu mai multe procesoare care se ocupă de calcule. Chiar și cele mai puternice supercomputere nu pot simula un creier la 100% din structura sa. O versiune anterioară a algoritmului a putut fi pusă în practică la doar 1% din capacitate, pe supercomputerul K. Cercetatorii au descris algoritmul lor de simulare a creierului într-o lucrare publicată în Frontiers of Neuroinformatics.

Creierul uman este o structură extrem de complexă pe care încă nu reușim să o înțelegem pe deplin. Totuși, oamenii de știință par a fi siguri de un fapt: teoriilor și legendele urbane, potrivit cărora omul NU folosește decât 10% din creier, iar trezirea celorlalte 90%, presupuse a fi latente, ne-ar permite accesarea unor abilități mentale extraordinare, nu se susțin. Această informație este falsă, spun ei, iar crearea unor supercalculatoare care ar putea procesa 100% din capacitatea creierului uman nu înseamnă că Inteligența Artificială ne va depăși ca inteligență, ci doar că ne va ajunge și completa. Așa să fie, oare?”[1]


SURSE

  1. http://www.cunoastelumea.ro/oamenii-de-stiinta-pretind-ca-au-descoperit-algoritmul-prin-care-s-ar-putea-simula-in-proportie-de-100-capacitatea-creierului-uman-niciun-supercomputer-actual-nu-l-ar-poate-procesa/
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...