Oamenii de știință: „Trăim într-o hologramă”

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Fizicienii de la Universitatea Southampton din Anglia au lansat o teorie conform căreia Universul este o iluzie tridimensională a unei realităţi bidimensionale, notează descoperă.ro. În urma acestor cercetări, universul este o „hologramă vastă şi complexă“, iar percepţia noastră asupra vieţii în trei dimensiuni poate fi doar o iluzie.

Echipa a investigat neregularitățile lăsate în urma Big Bangului. Cercetătorii susţin că există multe dovezi pentru această teorie, cât există şi pentru celelalte care încearcă să explice iregularităţile. Un Univers holografic, idee ce a fost sugerată prima dată în anii 1990, este unul în care toată informaţia din realitatea noastră tridimensională este conţinută într-un plan 2D. Conform acestei teorii, Universul a trecut prin mai multe faze. Big Bangul este prima fază de creare a Universului, sursa „proiecţiei“ celui de astăzi. De la al treilea disc din stânga, Universul intră în faza geometrică, care poate fi descrisă de ecuaţiile lui Einstein.


Până în prezent, această teorie bizară a fost foarte puţin testată, dar modelele matematice recente sugerează că ar putea fi adevărată. Pentru a o testa, echipa de fizicieni a studiat trăsăturile zgomotului alb care a rămas din momentul creării Universului. Ecuaţiile lor au arătat că dacă Universul ar fi fost o hologramă, structura acestor iregularităţi ar fi putut fi explicată.”[1]

SURSE


  1. https://www.cotidianul.ro/oamenii-de-stiinta-traim-intr-o-holograma/
  2. Foto: harmoniousearth.org

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...