Oamenii își pot controla visele

Distribuie!

„Oamenii isi pot controla visele – vezi cum

Cercetatorii considera ca oamenii isi pot influenta si controla visele folosind metode psihologice. Oamenii trebuie sa-si utilizeze visele in mod creativ, pentru a-si rezolva problemele, precum artistii sau sportivii.

Putem sa invatam sa visam diferit, ignorand cosmarurile care se repeta sau sa gasim raspunsuri la problemele pe care nu le putem rezolva in timpul zilei? – se intreaba The Independent.


Controlul viselor, un scenariu SF?. Nu, o tehnica psihologica

Celebrul Freud considera visele precum „calea regala spre inconstienta”. In recentul film „Inception”, personajul Christopher Nolan, interpretat de Leonardo DiCaprio, incerca sa patrunda in visele anumitor oameni, cu scopul de a fura informatii sensibile.


Folosind o combinatie de sedare si de creare a unor profiluri psihologice, personajul din film controla si manipula visele celorlalti.

Acest scenariu pare unul science-fiction. Dar aceasta poveste de la Hollywood poate avea o transpunere in realitate? Poate parea ciudat, dar raspunsul este afirmativ.

Cercetarile sugereaza ca, folosind tehnici practice si psihologice, putem influenta visele noastre si le putem folosi pentru a patrunde intr-o lume vasta, in mare parte neexplorata din mintea nostra inconstienta.

„Asa cum artistii, oamenii de stiinta si sportivii isi folosesc visele in mod creativ pentru a-si rezolva problemele si voi puteti, de asemenea” – este convins Deirdre Barrett, profesor de psihologie clinica la Harvard Medical School, considerand ca noi toti avem puterea sa ne controlam visele.

Influentarea viselor

„Este posibil sa influentam visele cu o tehnica numita << incubatia visului >>. Daca vrei sa visezi despre un anumit subiect, concentreaza-te asupra lui cand esti in pat. Deoarece visele sunt vizuale, retine o imagine referitoare la acel lucru in mintea ta, in timp ce adormi” a spus Barrett.

Puteti, de asemenea, pune un obiect sau o fotografie care reprezinta visul dorit, pe noptiera de langa pat, ne sfatuieste Barrett. O alta componenta cheie este sa folosim creativ visele si sa evitam sa sarim din pat, in momentul in care ne trezim.

Procedand astfel, inseamna ca veti pierde jumatate din continutul visului vostru. Daca nu va amintiti un vis imediat, gasiti in continuare si vedeti daca va vine un gand sau o imagine in minte. Uneori, un vis intreg se va intoarce, coplesindu-va” a spus Barrett.

Planul celei de-a doua strategii este sa folosim informatiile aratate de inconstientul nostru, cand dormim. Este greu sa stabilim un raport exact intre mintea noastra inconstienta si cea constienta, dar psihologii il estimeaza de a fi de noua la unu.

Am putea crede ca gandirea noastra reprezinta cea mai buna strategie de rezolvare a problemelor, dar puterea mintii nostre constiente este relativ redusa. Si meditatia noastra obsesiva asupra unei probleme este strans legata de stres, depresie si anxietate.

Deci, ingaduind mintii noastre inconstiente sa lucreze, acest aspect poate fi mai sanatos si mai eficient.

Barrett a efectuat un studiu timp de o saptamana, cu studentii de la un colegiu. Le-a cerut sa foloseasca metoda incubatiei visului, ca un instrument de rezolvare a problemelor. Aproximativ jumatate dintre studenti au visat despre subiectul respectiv, iar un sfert dintre ei au rezolvat problema.

„Daca ne-am impotmolit intr-o problema, se datoreaza faptului ca acesta este rationamentul nostru constient, care este blocat. Puterea visului consta in faptul ca este un alt mod de gandire, el completeaza si imbogateste ceea ce am facut in timp ce eram trezi”, a declarat Barrett.”[1]

SURSE

  1. http://www.ziare.com/magazin/descoperire/oamenii-isi-pot-controla-visele-vezi-cum-1102534
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...