Oamenii sunt cele mai violente viețuitoare de pe planetă

Pamantul din spatiu
Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“De ce sunt oamenii violenți unii cu alții? Este o întrebare care a fost pusă de mii de ani. Cercetătorii din Spania au analizat mai mult de patru milioane de decese de-a lungul timpului. Au cuantificat nivelul de violență la 1.024 de specii de mamifere din 137 de familii taxonomice și din 600 de populații umane, de acum 50.000 de ani și până astăzi.

Concluziile? Mai mult de 2% din decesele umane au fost cauzate de conflictele interumane, comportamentul nostru nefiind la bază diferit față de a altor primate, deși, în esență ne considerăm ființe superioare, raționale, empatice etc.


În mod ironic, violența umană poate fi rezultatul vieții noastre sociale. José María Gómez, membru al Consiliului Superior al Spaniei pentru Cercetare Științifică, a declarat că la fel ca și la primatele inferioare, și omul urmărește să-și protejeze resursele pe care le deține pentru a-și întreține grupul, statul din care face parte: „Speciile teritoriale și sociale au prezentat valori semnificativ mai mari de violență decât mamiferele solitare și nonteritoriale. Acest lucru este ceva care ar trebui să ne de-a de gândit!”.“[1]

Pamantul din spatiu

 

 

Omul are un creier numit “creier reptilian” care este responsabil pentru tot ceea ce inseamna negativitate, dar el are si alte functii. Pe de alta parte, oamenii sunt in mod constant bombardati cu elemente subliminale, video si audio, care contin violenta (prin muzica, filme, jocuri video, asa-zisul divertisment, diverse sporturi).


Toate acestea isi pun amprenta asupra personalitatii fiecarui individ. Oamenii labili sunt cei ce devin victime acestui bombardament cu violenta promovat in mod constant de catre societatea pervertita in care traim prin intermediul mass-mediei.

Daca adauga aici drogurile si hrama superchimicalizata, atunci impactul asupra oamenilor este unul naucitor. Putini au forta mentala de a rezista acestui bombardament, indeosebi cei care sunt inclinati spre latura spirituala a vietii.

SURSE

  1. http://www.cunoastelumea.ro/evolutie-sau-involutie-oameniii-sunt-cele-mai-violente-vietuitoare-de-pe-planeta/
  2. Foto: adevarul.ro

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...