Obiectul misterios descoperit pe fundul Mării Baltice

Distribuie!

„Echipa suedeză de cercetări oceanografice Ocean X Team a făcut vâlvă anul trecut (vara anului 2012) după ce a descoperit accidental pe fundul Mării Baltice un misterios obiect circular, de dimensiuni relativ mari, despre care mulţi ufologi sunt de părere că ar reprezenta o navă extraterestră eşuată.

Despre curentul de opinie oficial al ştiinţei moderne aproape că nici nu merită să mai amintim, deoarece el este „standard” în astfel de situaţii, indiferent câte dovezi se aduc sau câte semne reale de întrebare există cu privire la descoperirea respectivă: „Nu este nimic neobişnuit; probabil ca obiectul reprezintă o formaţiune naturală stâncoasă.”


Graţie noilor cercetări care au fost efectuate asupra obiectului de pe fundul mării, precum şi analizelor de laborator ale unor mostre de roci ce au fost prelevate de pe obiectul respectiv şi din jurul său, echipa de Ocean X Team se află cu un pas mai aproape de revelarea secretului pe care îl ascunde acea misterioasă fomațiune din apele Mării Baltice.

Rocile care acoperă obiectul misterios s-au dovedit a fi din granit roşu și ele provin din vremea ultimei ere glaciare majore de pe planeta noastră. Ipoteza emisă de Dennis Asberg este aceea că, atunci când gheaţa s-a topit, rocile au acoperit obiectul, ceea ce înseamnă că vechimea acestuia ar putea să depăşească vârsta de 140 000 de ani.


Examinările recente realizate asupra obiectului au demonstrat faptul că în partea superioară a cestuia există o gaură ce are aproximativ doi metri în diametru şi că obiectul propriu-zis nu se sprijină pe fundul mării.

„Am descoperit că obiectul este separat de fundul mării şi pare a fi aşezat pe un fel de margine. Am ajuns la această concluzie după ce am examinat cu atenţie obiectul cu ajutorul robotului ROV şi am putut lua imagini de dedesubtul lui. S-a putut astfel constata că obiectul şi fundul mării sunt separate.” (Dennis Asberg)

Echipa de exploratori suedezi a realizat până acum trei expediţii de explorare în locul respectiv. Dennis Asberg a mai declarat că rocile ce acoperă obiectul sunt prea dure, astfel că deocamdată ele nu au putut fi îndepărtate de pe obiect. Totuşi, s-a reuşit să se aducă la suprafață mostre din aceste roci ce acoperă obiectul şi care se află împrejurul lui, pe fundul mării, pe baza cărora s-au tras concluziile preliminare de mai sus.

În apropierea obiectului, pe fundul mării, s-au mai descoperit de asemenea multe roci negre ca de magmă. Teoria emisă de Dennis Asberg este că la un moment dat obiectul respectiv a avut probabil o temperatură foarte ridicată, ceea ce ar explica prezenţa acelor roci arse din jurul lui, ce au fost supuse în mod evident unui regim termic foarte înalt.

Conducătorul expediţiei crede de asemenea că obiectul de pe fundul Mării Baltice este artificial şi el a fost proiectat să servească unui anumit scop: „După câte îmi dau seama, atunci când l-am privit din mai multe perspective, obiectul arată destul de straniu. Pare a fi rodul unei proiectări sofisticate. Se pot observa aceste unghiuri de 90 de grade, care seamănă cu un fel de aripi ale sale.”

 

Dennis Asberg speră ca următoarea expediţie să aibă loc în primăvara anului viitor, adică atunci când gheţurile şi vremea din acea parte a Mării Baltice vor permite o explorare mai uşoară în zona respectivă.”[1]

SURSE

  1. http://www.edituradaksha.ro/articles/view/noi-stiri-despre-obiectul-misterios-descoperit-pe-fundul-marii-baltice-a138
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...