Ochiul bionic le va reda vederea, parțial, nevăzătorilor! Primul transplant reușit…

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

O tehnologie revoluționară va ajuta la restabilirea vederii la oamenii fără o retină funcțională. Astfel anul 2016 va aduce pentru nevăzătorii din Australia primul ochi bionic – cel mai bun sistem vizual electronic de până acum. Un mini aparat de fotografiat, montat pe o pereche de ochelari, va alimenta creierul cu informații video despre lumea înconjurătoare.

images
Planul este de a implanta până la 11 plăci mici, fiecare încărcată cu 43 de electrozi, în zone ale creierului care se ocupă cu vederea. Când aceste zone sunt stimulate, oamenii văd flash-uri de lumină. Lowery consideră că fiecare electrod ar putea crea un punct de lumină, care este similar cu a vedea un pixel. În total, plăcile vor oferi în jur de 500 de pixeli – suficient pentru a crea o imagine simplă. Deși această rezoluție este mult prea mică față de o imaginde de 1-2.000.000 de pixeli pe care un ochi normal o poate produce, această invenție ar trebui să restabilească elementele de bază ale vederii.


The-Bionic-Eye
„Dacă totul merge conform planului, voluntarii orbi se vor trezi cu un sentiment brut de viziune” declară profesorul Lowery.

Primii voluntarii care participă în proiect sunt persoane care și-au pierdut recent vederea din cauza unei accidentări. Sunt folosite situațiile acestor persoane pentru ca aparatul să fie testat înainte de a fi folosit pentru cei orbi din naștere.


Imaginile culese de către aparatul foto vor fi trimise la un procesor de buzunar purtat de utilizator. Acest dispozitiv va scoate părțile relevante ale unei imagini și le va trimite la plăcile implantate în creier. „Procesorul este ca un desenator”, spune Lowery. „El trebuie să reprezinte o situație complexă cu informații minime.” O față ar putea fi recreată cu doar 10 puncte, spune Lowery. „Nu pare prea mult, dar există mai multe informații într-o astfel de imagine decât ai crede.”

bionic-eyetraducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: newscientist.com, bbc.com, bionicvision.org.au, jurnalul.ro

Transplant reușit de ochi bionic în premieră mondială

ben flynnUn pensionar britanic de 80 de ani suferind de degenerescenţă maculară senilă (DMS) a beneficiat de implantul reuşit al unui ‘ochi bionic’, în anul 2015, a anunțat echipa medicală de la spitalul din Marea Britanie care a efectuat operaţia.

„Progresele lui Ray Flinn sunt cu adevărat remarcabile. El distinge acum conturul oamenilor şi al obiectelor”, a declarat profesorul Paulo Stanga, chirurg oftalmolog la Manchester Royal Eye Hospital, citat de AFP. Medicul a spus că intervenţia este o premieră mondială în cazul unui pacient suferind de degenerescenţă maculară senilă. (jurnaul.ro)

SURSE

  1. http://www.cunoastelumea.ro/ochiul-bionic-le-va-reda-vederea-partial-nevazatorilor-primul-transplant-reusit/

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul “join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Citiți și...

Departamentul de Apărare al SUA a creat un dispozitiv special care este capabil să mărească viteza cu care creierul uman învață, cu până la 40%
Pământul este împânzit de o reţea de mii de piramide care sunt construite după aceeaşi tehnologie. Aceste piramide sunt răspândite pe toate cele cinci continente, sau chiar pe fundul oceanelor. Unele piramide au în mod cert zeci de mii de ani vechime
La nivelul lobulului temporal drept al creierului uman se află receptorul şi totodată decodorul capacităţilor paranormale
Lumea paranormalului – fantomele din sfera științei
Aurul monoatomic, în forma sa pură, stimulează foarte mult anumite fluxuri şi schimburi energetice la nivel celular şi mai ales la nivel neuronal. Cu alte cuvinte, aurul monoatomic provoacă un proces foarte accelerat de întinerire. Un om poate să trăiască în acelaşi corp fizic timp de mai multe mii de ani, cu condiţia să consume, la anumite intervale de timp şi într-o cantitate bine determinată, această pulbere
Una dintre legile fundamentale ale Universului fizic în care trăim este cea a rezonanţei
Uleiul de canabis vindecă cancerul: THC-ul ucide celulele canceroase, fără a le afecta pe cele sănătoase, iar CBD-ul ajută la încetinirea sau chiar prevenirea metastazelor
Tot ceea ce se petrece, tot ceea ce se derulează în acest Univers, orice faptă, orice acţiune, gând, emoţie sau sentiment rămâne „înregistrat" cu fidelitate pe un fel de „suport" subtil
Puterea conştiinţei
Oamenii de știință propun să protejeze Pământul de furtunile solare cu un scut gigantic...
Ipoteze legate de materia întunecată
Motorul antigravitațional - dezvoltat de americani după al Doilea Război Mondial
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație privată de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013. Departamentul de Informații România (DIR) deține o arhivă uriașă.

You may also like...