Ollantaytambo, misterul orașului antic construit de zei

Distribuie!

„La doar 60 de kilometri de orasul peruan Cuzco se afla una dintre cele mai impresionante ruine ale incasilor. Este vorba despre ceea ce odinioara se numea Ollantaytambo, orasul cioplit cu ajutorul unei tehnologii venite din inima Universului, care nu inceteaza sa-i uimeasca pe specialistii din prezent.

Vechiul oras incas Ollantaytambo se afla la o altitudine de peste 2700 de metri. Istoricii sunt de parere ca a fost construit in jurul anului 1450 de catre imparatul Pachacuti pe ruinele unui alt oras.


Acest complex maiestuos poate fi usor comparat cu piramidele din Egipt, Puma Punku sau Teotihuacan pentru ca toate aceste constructii antice au in comun anumite aspecte care nici in ziua de astazi nu pot fi explicate. De exemplu, in cazul orasului antic Ollantaytambo, specialistii sunt uimiti cum de oamenii, care au trait in urma cu peste 500 de ani, erau capabili sa taie din munti blocuri de piatra de circa 50 de tone, sa le slefuiasca perfect, pentru ca mai apoi sa le aseze unul peste altul cu o precizie incredibila?

Cu atat mai mut, atunci cand blocurile de piatra au fost analizate, s-a stabilit ca ele au fost aduse dintr-un munte care se afla la o distanta remarcabila de locul in care se afla constructia orasului. Cum a fost posibil asa ceva, in urma cu 500 de ani, in conditiile in care nici in ziua de astazi nu este posibil acest lucru?


Pentru ca nimeni nu a putut sa raspunda la aceste intrebari si pentru ca indiciile sunt intr-un fel clare, arheologii au stabilit ca orasul incas Ollantaytambo a fost construit chiar pe ruinele unui alt oras antic. Se preconizeaza ca acesta din urma ar avea peste 10.000 de ani si este posibil ca sa fi fost ridicat de o civilizatie extrem de avansata, care nu si-ar fi avut originile pe Terra, ci pe o planeta indepartata de a noastra, scriu cei de la efemeride.ro.

Exista numeroase legende locale care sustin ca orasul megalitic a fost ridicat cu ajutorul zeilor si a fost proiectat in asa fel incat sa satisfaca nevoile navelor spatiale care aterizau in incinta sa. Aceasta teorie nu este inca demonstrata, dar putem spune ca explica cel mai bine existenta unui oras ridicat cu ajutorul tehnologiei pe care nici omul din secolul 21 nu o poseda.”[1][2]

SURSE

  1. http://www.efemeride.ro
  2. https://www.bzi.ro/ollantaytambo-misterul-orasului-antic-construit-de-zei-781478
  3. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...