Olt: Urme de locuințe și fragmente ceramice de peste 6.000 de ani, descoperite pe un șantier din Slatina

Distribuie!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

„Urme de locuințe, vetre și fragmente ceramice aparținând culturii Vădastra (5.500 – 4.500 î.Hr.) au fost descoperite în ultimele zile pe șantierul unui bloc de locuințe din municipiul Slatina, a anunțat, marți, cercetătorul Aurelia Grosu, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, cercetările arheologice au loc în zona considerată vatra străveche a Slatinei, unde va fi construit un bloc de locuințe. Specialiștii au stabilit că zona respectivă este locuită încă din perioada neolitică.
„(…) Sub străzile pe care mergem, sub casele și blocurile în care locuim există urme consistente ale unor civilizații trecute care au îmbogățit istoria Slatinei și a țării. Săpăturile începute lângă Centrul de imagistică de pe Aleea Viorelelor sunt prilejuite de construirea unui bloc de locuințe și conform legislației se impune descărcarea terenului de sarcina arheologică. Rezultatele primelor secțiuni deschise sunt promițătoare, fiind identificate urme de locuințe, vetre, gropi menajere și numeroase fragmente ceramice, aparținând cu precădere culturii Vădastra (5.500-4.500 a.Hr.)”, a scris miercuri, într-o postare pe facebook, Aurelia Grosu.


Cercetările sunt coordonate de Muzeul Județean Argeș, Dragoș Mandescu responsabil științific, Ion Dumitrescu, Andi Ioan Pițigoi, Aurelia Grosu – colectiv de cercetare.”[1]

SURSE

  1. https://www.activenews.ro/cultura-istorie/Olt-Urme-de-locuinte-si-fragmente-ceramice-de-peste-6.000-de-ani-descoperite-pe-un-santier-din-Slatina-156425
  2. Foto: Internet

Donații pentru Departamentul de Informații România (DIR)

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook DIR – Departamentul de Informații România!

Departamentul de Informații România (DIR) – canalul oficial Telegram. Apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Dragoș Anunnaki – apăsați butonul „join” pentru a vă abona la canal!

Vă invităm să vă înscrieți în grupul Departamentul de Informații România (DIR)!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Departamentul de Informații România (DIR)

Departamentul de Informații România (DIR) este o organizație neguvernamentală de informații și investigații, fără personalitate juridică. Departamentul de Informații România (DIR) a fost creat la data de 15 august 2013.

You may also like...